Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs ieņem devīto vietu pēc Vācijā notiekošā pasaules čempionāta daudzcīņā sestdien aizvadītās pirmās sacensību dienas.

Vispirms sportistiem bija jāsacenšas 500 metru distancē, ko Silovs veica 36,31 sekundē, uzrādot ceturto ātrāko rezultātu. Tas bija par 0,47 sekundēm sliktāks rezultāts nekā labāko laiku sasniegušajam krievam Denisam Juskovam.

Turpinājumā ātrslidotājiem sestdien vajadzēja sacensties arī 5000 metru distancē, kur latvietis 22 finišējušo dalībnieku konkurencē ieņēma 11.pozīciju, no uzvarētāja nīderlandieša Svena Krāmera atpaliekot par 20,28 sekundēm.

Divu distanču summā Silovs iekrājis 77,751 punktu, kas dod devīto vietu, kamēr pašreizējam līderim Krāmeram ir 73,953 punkti. Krāmers par pasaules čempionu daudzcīņā karjerā kļuvis jau septiņas reizes.

Sacensības turpināsies svētdien, kad vīriem iecerēti starti 1500 un 10 000 metros, turklāt noslēdzošajai distancei kvalificēsies vien astoņi labākie sportisti.

Pērn Silovs pasaules čempionātā daudzcīņā izcīnīja devīto vietu, bet tāpat viņš karjerā divas reizes spējis gūt septītās pozīcijas. Tikmēr Eiropas čempionātā daudzcīņā latvietis šogad tika pie sestās vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!