Foto: AP/Scanpix

Ņujorkas "Knicks" spēlētāji piektdien uzvarētājā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē pret Orlando "Magic" darbojusies kā vienota komanda, labi izmantojusi ātros uzbrukumus un disciplinēti aizsargājusies, kas ļāva tikt pie panākuma, pēc cīņas atzina Ņujorkas kluba latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis.

Jau ziņots, ka "Knicks" izcīnīja uzvaru ar 108:95 (32:23, 30:21, 20:25, 26:26), kas komandas galvenajam treneris Kurtam Rembisam kopš stāšanās amatā bija pirmā savā laukumā.

"Mēs jau no sākuma spēlējām agresīvi, labi darbojāmies aizsardzībā, tāpēc apturējām pretiniekus, neļaujot viņiem no spēles realizēt vairāk par 41% metienu," pēc cīņas uzvaras iemeslus meklēja Porziņģis.

Šī bija arī pirmā spēle sezonā, kurā katrs no "Knicks" starta piecinieka spēlētājiem guva desmit vai vairāk punktu. "Spēlējām kā komanda, labi dalījāmies ar bumbu. Tas bija visas komandas nopelns, ka labi darbojāmies uzbrukumā. Visi bijām iesaistīti, visi spēlēja labi, tāpēc varējām izcīnīt uzvaru," norādīja latviešu basketbolists.

Ņujorkas komandas spēles plāns bija darboties ātri, cenšoties tikt pie punktiem ātrajos uzbrukumos, kas šoreiz arī izdevies, norādīja Porziņģis. "Mēs cenšamies spēlēt ātri visu laiku. un šodien tas labi izdevās," viņš piebilda.

Porziņģis laukumā pavadīja 25 minūtes un sešas sekundes, trāpīja septiņus no 12 divpunktu metieniem, izpildīja trīs nesekmīgus trīspunktu metienus, realizēja visus četrus soda metienus, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, izdarīja divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra divas bumbas, bloķēja divus metienus, saņēma vienu piezīmi un nopelnīja dalīti labāko +/- rādītāju komandā (+12).

Tomēr ar viņa sniegumu līdz galam nebija apmierināts Rembiss, kurš uzskata, ka Porziņģim vairāk jāspēlē groza tuvumā, nevis jāveic sasteigti metieni no distances.

"Viņš ir talantīgs, par to nav šaubu. Kādā brīdī viņš kļūs par fenomenālu spēlētāju, tomēr ir brīži, kad viņš izdara metienus par kuriem es nepriecājos. Mēs strādājam pie tā, lai Porziņģis pieņemtu labākos lēmumus šādās situācijās," Rembiss norādīja, ka NBA debitantam vēl ir pie kā piestrādāt, lai uzlabotu savu sniegumu.

Treneris ir pārliecināts, ka šī problēma ir tipiska jaunajiem spēlētājiem. "Tā ir dala no procesa, kam šie puiši iet cauri. Mēs joprojām strādājam pie tā, lai iedrošinātu Porziņģi darboties vēl produktīvāk, vai tas būtu ar elkoņiem, vai ar bloku likšanu," Rembiss norādīja, ka vēlas spēlētāja labu sniegumu tieši tuvāk grozam.

Arī Porziņģis piekrīt, ka šajā ziņā var tikai progresēt. "Pirms gada man nebija daudz iespēju spēlēt groza tuvumā, tāpēc tā ir lieta, pie kuras man vēl daudz jāstrādā. Taču man ir lielisks piemērs no kā mācīties - Karmelo Entonijs. Jau sākot gatavoties sezonai viņš man daudz ir palīdzējis un es daudz no Melo esmu mācījies," gandarīts par pieredzējušā komandas biedra palīdzību ir Porziņģis.

Jau ziņots, ka "Knicks" guva otro panākumu pēdējos 11 mačos, bet šosezon tika pie 25 uzvaras 60 spēlēs, par vienu pozīciju pakāpjoties uz 12. vietu Austrumu konferences kopvērtējumā.

Arī nākamās divas spēlēs "Knicks" aizvadīs savā laukumā. Svētdien Ņujorkā viesosies Maiami "Heat", bet pirmdien Portlendas "Trail Blazers". Ņujorkas komanda turpina cīņu par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs, taču no konferences astotās pozīcijas tā atpaliek par piecu uzvaru tiesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!