Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempioni Goldensteitas "Warriors" savu fantastisko sezonu ceturtdien turpināja ar vēl vienu uzvaru, bet uzbrukuma līderis Stefans Karijs kārtējo reizi ierakstīja savu vārdu NBA rekordu grāmatā.

Kārtējā mačā Karijs 34 minūšu laikā guva 51 punktu, palīdzot "Warriors" ar 130:114 pieveikt Orlando "Magic" un izcīnīt 52. uzvaru 57 spēlēs. Šī brīža uzvarēto-zaudēto spēļu statistika "kareivjiem" ir labāka par leģendāro Čikāgas "Bulls" sasniegumu 1995./1996. gada sezonā, kad Maikla Džordana vadībā "buļļi" uzvarēja 72 no 82 spēlēm. "Warriors" šī bija arī 28. uzvara izbraukumā sezonā, kas ir atkārtots kluba rekords. NBA regulārajā sezonā vēl jāspēlē septiņas nedēļas, tā kā droši var prognozēt, ka "Warriors" tuvākajā laikā labos arī šo kluba rekordu.

Karijs spēlē realizēja 10 trīspunktu metienus, 10 divpunktu metienus un tikai vienu soda metienu. Līdz šim NBA vēsturē neviens basketbolists 50 punkti robežu nebija sasniedzis, iemetot tikai vienu soda metienu.

"Warriors" līderis trešo reizi sezonā sasniedza 50 punktu robežu un desmito reizi pārsniedza 40 punktu robežu, kas Goldensteitas klubā pēdējo reizi bija izdevies Rikam Berijam 1973./1974 gada sezonā. Savukārt NBA pēdējo reizi sezonas laikā kāds basketbolists trīs reizes sasniedza 50 punktu robežu 2008./2009. gada sezonā, kad tas padevās gan Lebronam Džeimsam, gan Dveinam Veidam.

Tāpat Karijs jau 128. spēlē pēc kārtas trāpīja vismaz vienu trīspunktu metienu, kas ir jauns NBA rekords. Pēdējo reizi laukumu bez trāpīta trijnieka Karijs atstāja 2014. gada 11. novembrī. Visticamāk, tuvākajās spēlēs Karijs labos vēl vienu rekordu, jo šajā sezonā viņš iemetis jau 276. tālmetienus, kas tikai par desmit atpaliek no viņa paša pērn sasniegtā NBA rekorda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!