Foto: LETA
Latvijas sieviešu basketbola izlases 2017.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra trešdien aizvadītā spēle pret Lietuvas valstsvienību bijusi labākā no visām trim nospēlētajām šajā ciklā, atklāja valstsvienības treneris Mārtiņš Zībarts.

Kā zināms, latvietes Ķēdaiņos ar rezultātu 87:81 (17:14, 18:29, 23:16, 29:22) uzveica Lietuvas valstsvienību, kas pēc šīs neveiksmes zaudēja izredzes iekļūt finālturnīrā.

Pēc izcīnītās uzvaras Latvijas izlase krietni palielināja izredzes kvalificēties Eiropas čempionāta finālturnīram, savukārt Lietuvas valstsvienība tajā nespēlēs pirmo reizi kopš 2003.gada.

"Maču iesākām labi, bet lūzums negatīvajā ziņā notika otrās ceturtdaļas beigās, kad pēc Elīnas Babkinas pārķertās bumbas saņēmām nesportisko piezīmi un salaidām punktus pašās puslaika beigās, kas vienmēr ir ļoti nepatīkami. Tomēr pārtraukumā komanda saprata, ka nav jācenšas ātri atspēlēties, bet jāspēlē pacietīgi. Viena brīdī aizgāja aizsardzība un izdevās atspēlēties," stāstīja Zībarts.

Šajā spēlē Latvijas izlases sastāvā pa 21 punktam guva Anete Jēkabsone-Žogota un Anete Šteinberga, bet Lietuvas valstsvienības rindās Gintare Petronīte guva 31 punktu, izcīnīja desmita atlēkušās bumbas un izprovocēja 13 piezīmes.

"Ar Petronīti mačā īsti tā arī netikām galā, mūsu taktika bija spēlēt pret viņu viens pret vienu," pretinieces lielisko spēli komentēja Zībarts.

Kvalifikācijas cikla noslēdzošā spēlē latvietēm paredzēta novembrī, kad savā laukumā tiks uzņemta Slovēnijas valstsvienība. Latvijas izlase nākamreiz sanāks kopā maijā, kad aizvadīs rozā lentītes spēli.

"Tajā pārbaudīsim vairākas spēlētājas. Tāpat ir doma gatavoties kopā pirms sezonas augustā, lai mums būtu iestrādnes uz izšķirošo desmit dienu ciklu novembrī. Šobrīd esam ieguvuši laiku treniņprocesam. Ar katru spēli sniegums uzlabojas - šī spēle bija labākā no visām trim," uzsvēra Zībarts.

Kvalifikācijas turnīrā Slovēnijas basketbolistes izcīnījušas divas uzvaras divās spēlēs, bet Latvijai tikpat panākumi trīs mačos, kamēr Lietuva piedzīvojusi trīs zaudējumus.

Finālturnīram, kas 2017.gada jūnijā notiks Čehijā, kvalificēsies deviņu grupu uzvarētājas, kā arī sešas labākās otro vietu ieguvējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!