Nacionālās hokeja līgas (NHL) vadība piespriedusi 20 spēļu diskvalifikāciju Kalgari "Flames" spēlētājam Denisam Vaidmenam, vēsta turnīra mājaslapa internetā.

Mačā pret Nešvilas "Predators" otrajā periodā Vaidmens pēc pret viņu veikta spēka paņēmiena iegrūda tiesnesi mugurā. Pats hokejists skaidroja, ka tas neesot bijis tīšām, jo viņš, ciešot sāpes plecā, steidzās uz rezervistu soliņu, lai nomainītos, un līdz pēdējam brīdim neredzēja tiesnesi.

NHL vadību hokejista skaidrojumi nepārliecināja, sodot viņu ar 20 spēļu diskvalifikāciju. Šajā laikā viņš nevarēs saņemt savu algu, kas būs 564 516 dolāru apmērā.

NHL Spēlētāju asociācija nepiekrita NHL lēmumam par diskvalifikāciju, uzsverot, ka tiks iesniegta apelācija. "Deniss 11 NHL sezonās aizvadījis 800 spēles bez incidentiem. Visi pierādījumi liecina, ka Denisam nebija mērķis saskrieties ar tiesnesi," sacīts NHL Spēlētāju asociācijas paziņojumā.

Šajā sezonā 32 gadus vecais Vaidmens 48 spēlēs izcēlies ar diviem vārtiem un 17 rezultatīvām piespēlēm. Viņš līgā aizvada jau vienpadsmito sezonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!