Foto: AP/Scanpix

Latviešu talantīgais basketbolists Kristaps Porziņģis pēc vienas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēles izlaišanas piektdien atgriezās ar septiņiem gūtiem punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām, palīdzot viņa pārstāvētajai Ņujorkas "Knicks" izcīnīt pārliecinošu uzvaru un pārtraukt četru uzvaru sēriju.

"Knicks" savā laukumā ar 102:84 (26:16, 32:24, 27:21, 17:23) uzvarēja Fīniksas "Suns" komandu, kurai tas bija jau trešais zaudējums pēc kārtas.

Kā zināms, Porziņģis slimības dēļ ceturtdien pirmo reizi karjerā izlaida NBA spēli. Tāpat iepriekšējā mačā "Knicks" vienībai nevarēja palīdzēt arī komandas līderis Karmelo Entonijs, kā arī Hosē Kalderons, tādējādi "Knicks" bija jāiztiek bez trim pamatsastāva spēlētājiem. Tāpat traumēto spēlētāju sarakstā bija arī Klientonijs Ērlijs, kuram pērnā gada nogalē pie striptīza kluba kājā iešāva laupītāji.

Piektdien Entonijs un Porziņģis atgriezās sastāvā, taču maču aizvadīja ar mainīgām sekmēm.

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 23 minūtes un 32 sekundes, realizējot trīs no septiņiem divpunktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem, bet netrāpot vienīgo tālmetienu. Tāpat latvieša kontā trīs rezultatīvas piespēles, divas piezīmes, divas pārtvertas piespēles un viens bloķēts metiens.

Rezultatīvākais "Knicks" rindās ar 19 punktiem, desmit atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm bija tieši Entonijs. Tikmēr 17 punktus pievienoja Ārons Aflalo, bet ar 13 punktiem izcēlās Robins Lopess.

Savukārt "Suns" labā 21 punktu guva Devins Bukers.

Sastāva problēmas "Knicks" vienībai uz desmit dienām lika noslēgt līgumu ar grieķi Tanasi Adetokunbo, kurš šo un iepriekšējo sezonu aizvadīja NBA Attīstības līgā. Pasaules spēcīgākajā līgā viņš debiju piedzīvoja tieši šajā mačā, laukumā dodoties spēles pēdējās divās minūtēs.

"Knicks" jau no paša sākuma diktēja spēles gaitu, pirmajā ceturtdaļā panākot 18 punktu pārsvaru (26:8). Mača turpinājumā rezultāta starpība tikai palielinājās mājiniekiem par labu, ļaujot Ņujorkas klubam svinēt pārliecinošu uzvaru.

Porziņģis jau no pirmajām minūtēm maču iesāka aktīvi, izceļoties ar divām pārtvertām piespēlēm un divām bumbām zem groziem, taču pirmos punktus guva nākamajā spēles nogrieznī, kad realizēja divus metienus no tuvās distances.

Otrā puslaika sākumā latvietis izcēlās ar kārtējo "slam-dunk" un divām atlēkušajām bumbām, taču turpinājums vairs nebija tik rezultatīvs, tāpēc trešās ceturtdaļas vidū tika nosēdināts uz rezervistu soliņa. Arī noslēdzošais ceturksnis Porziņģim iesākās veiksmīgi - divas bumbas zem groziem un realizēts soda metiens, taču pēc trim ar pusi minūtēm latvietis atkal tika nosēdināts laukuma malā, bet spēlē vairs neatgriezās.

Ar 23 uzvarām 49 spēlēs "Knicks" saglabā Austrumu konferences desmito pozīciju, kamēr "Suns" ar 14 panākumiem 48 spēlēs atrodas Rietumu konferences kopvērtējuma 14.vietā.

Arī nākamās divas spēles "Knicks" aizvadīs savā laukumā, vispirms spēkojoties ar pašreiz spēcīgāko komandu līgā Goldensteitas "Warriors", bet vēlāk uzņemot Bostonas "Celtics".

Kā zināms, Porziņģis iekļauts NBA Uzlecošo zvaigžņu spēles Starptautiskajā komandā, kas 12.februārī Toronto sacentīsies ar ASV vienību. Spēle notiks divas dienas pirms NBA Visu zvaigžņu spēles.

"Knicks" Porziņģi izvēlējās šīs vasaras NBA draftā ar ceturto numuru.

Līdz šim pasaules spēcīgākajā basketbola līgā bija spēlējuši tikai divi Latvijas basketbolisti - Andris Biedriņš savas karjeras laikā pārstāvēja Goldensteitas "Warriors" un Jūtas "Jazz". Viņš 516 regulārā čempionāta spēlēs vidēji guva 6,3 punktus un izcīnīja 7,0 atlēkušās bumbas, 2008./2009.gada sezonā vidēji pat gūstot 11,9 punktus un savācot 11,2 atlēkušās bumbas.

Savukārt pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados Gundars Vētra aizvadīja 13 spēles Minesotas "Timberwolves" komandā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!