Foto: F64

Latviešu vārtsargs Edgars Masaļskis piektdien atgriezās laukumā pēc četru spēļu pauzes galvenā trenera Arta Ābola vadītās Toljati "Lada" vienības sastāvā, taču tā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 2:4 (0:2, 2:1, 0:1) piedzīvoja zaudējumu spēcīgajai Jaroslavļas "Lokomotiv".

Masaļskis šajā mačā atvairīja 20 no 24 pretinieku metieniem. Latviešu hokejists nebija spēlējis kopš 15.janvāra - divām spēlēm viņš nemaz netika pieteikts, bet pēdējos divos mačos vārtsargs palika rezervē.

"Lada" pēc pirmā perioda bija iedzinējos ar 0:2, bet otrās trešdaļas sākumā vienus vārtus atspēlēja Staņislavs Bočarovs. Turpinājumā viesiem divu vārtu pārsvaru atjaunoja Kirils Kapustins, taču nepilnas trīs minūtes vēlāk "Lada" izmantoja skaitlisko vairākumu, ko otrā perioda vidū rezultatīvi noslēdza Viktors Komarovs. Tomēr trešajā periodā "Lokomotiv" guva vēl vienus vārtus, ar precīzu metienu izceļoties Daņilam Romancevam.

Masaļskis šosezon 35 spēlēs ir izcīnījis 14 uzvaras.

Tikmēr zaudējumu piedzīvojusi Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Somijas komanda Helsinku "Jokerit", kas izbraukumā ar 1:2 (1:0, 0:1, 0:1) piekāpās visas līgas līderei Maskavas CSKA.

CSKA hokejistiem šim bija jau desmitā uzvara pēc kārtas.

Kulda šajā mačā laukumā pavadīja 17 minūtes un 20 sekundes, metienus pa vārtiem neveicot, taču izceļoties ar četrām soda minūtēm, trim bloķētiem metieniem un spēka paņēmieniem.

Jau vēstīts, ka Latvijas hokejista Oskara Bārtuļa pārstāvētā komanda Vladivostokas "Admiral" piektdien ar uzvaru iesāka četru mājas spēļu sēriju, turklāt atkal uzvaru nodrošināja rezultatīvais aizsargs Džonatans Blams.

Aizvadītajā cīņā "Admiral" ar 4:3 (0:2, 2:1, 1:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pieveica Podoļskas "Vitjaz" vienību.

Pirmajā trešdaļā precīzi bija tikai "Vitjaz" hokejisti, kuri panāca 2:0 savas komandas labā, pa reizei izceļoties Aleksandram Ņikuļinam un Ņikitam Viglazovam. Otrā perioda pirmajās sešās minūtēs mājinieki atguva divus vārtus un panāca neizšķirtu 2:2, pa ripai "Vitjaz" vārtos iemetot Konstantīnam Makarovam un Blamam. Tiesa, divas ar pusi minūtes vēlāk "Vitjaz" atguva vadību, kad 3:2 panāca Antons Koroļovs.

Noslēdzošās trešdaļas piektajā minūtē Bārtuļa komandas biedrs Dmitrijs Lugins atkal panāca neizšķirtu, tādējādi izraujot pagarinājumu, kurā, tiesa, komandas uzvarētāju nenoskaidroja. Tikmēr pēcspēles metienu sērijā uzvaras "bullīti" Vladivostokas klubam guva rezultatīvais Blams, kurš šajā mačā izcēlās arī ar rezultatīvu piespēli. Zīmīgi, ka Blams uzvaru nesošo "bullīti" realizēja otrajā mačā pēc kārtas.

Bārtulis laukumā pavadīja 31 minūti un 39 sekundes, kas bija ilgākais laiks mačā, izdarot četrus metienus pa pretinieku vārtiem un veicot trīs spēka paņēmienus.

Šosezon Latvijas aizsargs "Admiral" rindās aizvadījis 47 spēles, kurās guvis astoņus vārtus un veicis 14 rezultatīvas piespēles, ar 22 punktiem būdams komandas otrs rezultatīvākais aizsargs, zaudējot vienīgi Blamam, kuram ir 29 punkti.

Kā zināms, iepriekšējā mačā pagājušajā nedēļā, kad "Admiral" viesos ar 4:3 pēcspēles metienu sērijā uzvarēja KHL čempioni Sanktpēterburgas SKA, Bārtulis spēles sestajā minūtē paklupināja pretinieku komandas uzbrucēju Jevgēņiju Ketovu, par ko KHL Disciplinārā komiteja pēc dueļa aizsargam piespriedusi papildu 5+20 minūšu sodu. Tiesa, vienas spēles diskvalifikāciju latvietis nesaņēma. Zīmīgi, ka arī spēlē ar SKA uzvaras "bullīti" realizēja Blams.

Tāpat latviešu aizsargs pagājušajā nedēļā Maskavā piedalījās KHL Zvaigžņu spēlē, kur, pārstāvot Austrumu konferenci, piedalījās spēcīgākā metiena konkursā, bet pašā mačā ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.

"Admiral" ar 90 punktiem 55 spēlēs ieņem ceturto vietu Austrumu konferencē.

Tikmēr cita latvieša Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" piektdien izbraukumā ar 5:2 (1:2, 2:0, 2:0) pārliecinoši pieveica Habarovskas "Amur" komandu.

Kā vēstīts, Karsumam šomēnes veikta pleca operācija un pēc tās atveseļošanās ilgums varētu sasniegt pat sešus mēnešus, kas kārtējo reizi liks izlaist pasaules čempionātu. Karsums nav spēlējis kopš pagājušā gada 27.novembra. Ja vēl pirms neilga laika viņa atgriešanās laukumā tika gaidīta janvāra beigās, šonedēļ Maskavas komanda pavēstīja, ka latvietis šosezon vairs laukumā neizies.

Šosezon Latvijas hokejists 34 spēlēs guva desmit vārtus un veica astoņas rezultatīvas piespēles.

Savukārt Slovākijas komanda Bratislavas "Slovan", kas ir viena no Latvijas vienības Rīgas "Dinamo" konkurentēm cīņā par izslēgšanas spēlēm, ar 3:2 (1:0, 1:2, 1:0) pārspēja izbraukumā Novokuzņeckas "Metallurg" hokejistus.

"Slovan" uzvaru izrāva vien divarpus minūtes līdz pamatlaika beigām, kad ripu pretinieku vārtos raidīja bijušais rīdzinieku leģionārs Tomāšs Kundrāteks.

Visas līgas un Rietumu konferences līdere ar 121 punktu 55 mačos ir Maskavas CSKA, kamēr "Jokerit" ar 101 punktu 54 cīņās ir otrā, bet Maskavas "Dinamo" ar 93 punktiem 55 spēlēs ir sestā šajā konferencē. Savukārt Latvijas komandai Rīgas "Dinamo" tik svarīgo pirmo astoņnieku noslēdz "Slovan", kam ir 82 punkti 54 mačos. Rīdzinieki vēl saglabā teorētiskas izredzes sasniegt Gagarina kausa izcīņu, jo viņi ar 65 punktiem 53 mačos ir 12.pozīcijā konferencē. No izslēgšanas spēlē atpaliekot par 17 punktiem, Rīgas "Dinamo" regulārajā sezonā atlicis aizvadīt vēl septiņas spēles, kur iespējams tikt pie 21 punkta.

Tikmēr Austrumos līdere ar 100 punktiem 55 spēlēs ir Omskas "Avangard", kamēr "Admiral" tikuši pie 90 punktiem un ir ceturtie. Savukārt "Lada" ar 66 punktiem atrodama šīs konferences 11.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!