Foto: AFP/Scanpix
Antons Šipuļins svētdien izrāva Krievijas biatlona komandai uzvaru Itālijā notikušā Pasaules kausa sestā posma 4x7,5 kilometru stafetes sacensībās.

Tikmēr Latvijas komanda tika klasificēta 22. vietā.

Krievijas izlasē šajās sacensībās startēja Maksims Cvetkovs, Jevgēņijs Garaņičevs, Dmitrijs Mališko un Šipuļins. Pēdējo etapu veica tieši Šipuļins, kurš pašā sacensību noslēgumā pārspēja vācieti Simonu Šempu.

Vienu soda apli veikusī Vācijas komanda līdz ar to svētdien bija trešā, no krieviem atpaliekot vienu sekundi. Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās vēl viena biatlona lielvalsts Norvēģija, kam tālāk sekoja Austrija un Francija.

Latvijas sastāvā šoreiz nestartēja valsts vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs, bet sacensībās piedalījās Daumants Lūsa, Ingus Degsnis, Aleksandrs Patrijuks un Roberts Slotiņš. Latvijas komandai sacensības nācās noslēgt priekšlaicīgi, jo tā tika apsteigta par apli.

Lai gan sākotnēji Latvija tika ierindota 23. vietā, Japānas komanda saņēma vienas minūtes sodu par līderu patraucēšanu, kamēr šī izlase tika apdzīta par apli. Līdz ar to Latvijas vienība pacēlās par vienu pozīciju augstāk.

Kopumā stafetes sacensībās piedalījās 25 komandas.

Iepriekšējās divās sezonas stafetēs Latvija bija guvusi 22. vietu.

Deksnis un Lūsa piektdien piedalījās Pasaules kausa sprinta sacensībās, tomēr ieņēma tikai attiecīgi 101. un 103.vietu, bet Patrijuks un Slotiņš dienu pirms tam IBU kausa posmā Vācijā sprintā spēja iekļūt starp pirmajiem sešdesmit.

Rastorgujevs šajā etapā sprintā ieņēma 36.vietu, bet sestdien iedzīšanā pakāpās līdz 21. pozīcijai.

Jau vēstīts, ka pirms tam Francijas sieviešu biatlona komanda pirmo reizi šosezon uzvarēja 4x6 kilometru stafetes sacensībās.

Francijas izlase ar Žistīni Braisā, Anaisu Beskonu, Anaisu Ševaljē un Mariju Dorinu sastāvā finišā par 17,2 sekundēm apsteidza Čehijas biatlonistes, kurām nācās slēpot divus soda apļus.

Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās Krievija.

Zīmīgi, ka trīs komandas svētdien uz goda pjedestāla kāpa pirmo reizi šosezon, bet Francijai stafetē šis ir pirmais panākums kopš 2011. gada.

Latvija šajās sacensībās pārstāvēta nebija.

Kā zināms, Latvijas labākā biatloniste Baiba Bendika sestdien iedzīšanā sasniedza karjeras rekordu un izcīnīja 41. vietu, tomēr pēc sacensībām sportiste palika neapmierināta, jo piedzīvoja sliktu slēpju slīdēšanu.

Pēc šī posma ir noslēdzies Pasaules kausa sezonas otrais trimestris. Februāra pirmajā pusē gaidāmi divi posmi Ziemeļamerikā, kuros Latviju pārstāvēs Rastorgujevs un Bendika, pēc tam marta pirmajā pusē Oslo apkārtnē, Holmenkollenē, risināsies pasaules čempionāts, bet sezona noslēgsies ar Pasaules kausa devīto etapu, kas notiks Hantimansijskā.

Kā zināms, Latvijas biatlona izlasē pavasarī notika lielas pārmaiņas un galvenā trenera amatā atgriezās Vitālijs Urbanovičs, turklāt viņam tagad palīdz kādreizējie valsts biatlonisti Ilmārs Bricis un Jēkabs Nākums. Tiesa, Rastorgujevs šovasar turpināja trenēties atsevišķi no pārējās komandas.

Pagājušajā sezonā Rastorgujevs Pasaules kausa kopvērtējumā guva 27. vietu, kas salīdzinājumā ar gadu iepriekš bija kritums par deviņām pozīcijām. Savukārt neviens cits Latvijas sportists pie Pasaules kausa ieskaites punktiem jau ilgāku laiku nav spējis tikt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!