Foto: F64

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionātā, turpinot mājas spēļu sēriju un cīņu par iekļūšanu Gagarina kausa izcīņā, šodien savā laukumā uzņem vienu no Austrumu konferences vadošajām komandām Novosibirskas "Sibirj".

Abu vienību duelis "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19.30, bet to tiešraidē ar komentāriem latviešu valodā varēs vērot televīzijas kanālā TV6, kamēr translācija krievu valodā būs pieejama kanālā TV5.

Rīgas "Dinamo" turpina cīņu par iekļūšanu Rietumu konferences labāko astotniekā, no kura Normunda Sējēja vadītā komanda atpaliek par 17 punktiem. Tomēr cerības uz tikšanu izslēgšanas spēlēs vēl nav zaudētas, jo tiešās konkurentes ir aizvadījušas vairāk spēļu. Rīgas "Dinamo" ar 62 punktiem 50 spēlēs ieņem 12.vietu Rietumu konferencē, bet astotajā pozīcijā esošā Slovākijas komanda Bratislavas "Slovan" tikusi pie 79 punktiem 53 cīņās.

Latvijas klubam šajā spēlē būs jāiztiek bez sezonas labākā snaipera Tima Sestito, kurš otrdien mačā ar Habarovskas "Amur" tika savainots. Amerikāņu uzbrucēju, kurš šosezon bija guvis 19 vārtus, spēles septītajā minūtē laukuma apmalē iegrūda Nigērijā dzimušais kanādieties Akims Aliju. Sestito nekavējoties tika nogādāts slimnīcā, kur viņam konstatēja atslēgas kaula lūzumu, tāpēc sezona viņam, visticamāk, ir noslēgusies. Savukārt Aliju saņēma 5+20 minūšu noraidījumu līdz mača beigām, bet trešdien KHL Disciplinārlietu komiteja viņam piesprieda arī vienas spēles diskvalifikāciju.

Spēlē pret "Amur" Latvijas kluba rindās debitēja uzbrucējs Gatis Sprukts, savukārt vēl iepriekš debiju piedzīvoja cits jauniešu komandas "Rīga" spēlētājs - aizsargs Kristaps Zīle.

"Dinamo" pret Habarovskas komandu nodemonstrēja nepārliecinošu sniegumu, jo pa pretinieku vārtiem izdarīja tikai 13 metienus, piedzīvojot neveiksmi ar 1:2. Pēc spēles Sējējs atzina, ka hokejisti nav izpildījuši pirms cīņas doto uzdevumu un zaudējuši pelnīti.

Ar cīņu pret "Sibirj" rīdzinieki turpina septiņu mājas spēļu maratonu, jo turpinājumā savā laukumā gaidāmi vēl divi mači pēc kārtas, bet nākamā cīņa izbraukumā tiks aizvadīta vien 30.janvārī. Turpinājumā rīdzinieki pirmdien uzņems Minskas "Dinamo", bet sēriju noslēgs 27.janvārī pret KHL līdervienību Maskavas CSKA.

Rīgas "Dinamo" šosezon ar "Sibirj" vienreiz jau spēkojās, kad Latvijas komanda viesos septembrī cieta zaudējumu ar 1:4. Savukārt KHL čempionātos astoņu sezonu laikā abas vienības ir aizvadījušas 17 spēles, taču rīdzinieki ir guvuši tikai sešas uzvaras.

Novosibirskas komanda Austrumu konferencē ar 89 punktiem 51 spēlē ieņem trešo vietu. Pirms došanās uz Rīgu Sibīrijas klubs pēcspēles metienu sērijā ar 4:3 Maskavā uzvarēja turienes "Spartak", bet vēl pirms tam Andreja Skabelkas trenētā komanda cieta trīs zaudējumus pēc kārtas. Skabelka būs viens no Austrumu konferences komandas treneriem KHL Zvaigžņu spēlē, kas sestdien notiks Maskavā.

Kā zināms, pirms divām nedēļām Rīgas "Dinamo" kluba vadība neveiksmīgā snieguma dēļ no galvenā trenera amata atlaida somu Kari Heikili, kā arī viņa palīgu un tautieti Raimo Helminenu, bet par galvenā trenera pienākumu izpildītāju iecēla Normundu Sējēju, kurš turpina pildīt arī ģenerālmenedžera pienākumus.

Pēc somu atbrīvošanas rīdzinieki aizvadīja divus mačus izbraukumā - vispirms ar 3:1 tika pieveikts Podoļskas "Vitjaz", bet pēc tam ar 1:2 nācās piekāpties pašlaik savainotā uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētajai Maskavas "Dinamo". Pirms nedēļas, uzsākot mājas spēļu sēriju, Rīgas klubs ar 1:2 zaudēja Austrumu konferences līdervienībai Omskas "Avangard", savukārt piektdien ar 4:3 mača papildlaikā rīdzinieki uzveica KHL vājāko komandu Novokuzņeckas "Metallurg". Uzvarētājiem trīs vārtus guva Sestito, turklāt pirmoreiz šosezon kāds Latvijas vienības spēlētājs atzīmējies ar "hat-trick". Svētdien rīdzinieki ar 4:2 uzvarēja latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvēto Vladivostokas "Admiral", jo pa diviem vārtiem šajā spēlē iemeta Filips Toluzakovs un Lauris Dārziņš, bet pēc tam sekoja zaudējums "Amur", kurā vienīgos vārtus rīdziniekiem guva Kaspars Saulietis.

Visticamāk, šī sezona ir noslēgusies Rīgas "Dinamo" aizsargam Krišjānim Rēdliham, kuram konstatēts nopietns kājas savainojums un tā sadziedēšana prasīs četras līdz sešas nedēļas. Šosezon hokejists izcēlies ar diviem vārtiem un sešām rezultatīvām piespēlēm, kā arī pozitīvu lietderības koeficentu +3.

Līdz sezonas beigām Rīgas "Dinamo" atlicis aizvadīt vēl desmit spēles, no kurām septiņas būs savā laukumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!