Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē trešdien latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis izcēlās ar 16 punktiem, taču maču pabeidza priekšlaicīgi, jo viņš nopelnīja sešas piezīmes.

Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" komanda ar rezultātu 118:111 pagarinājumā pārspēja Jūtas "Jazz" basketbolistus, izcīnot otro uzvaru pēc kārtas.

Šajā mačā Porziņģis laukumā pavadīja 28:50 minūtes, kuru laikā viņš guva 16 punktus, realizējot divus no četriem divpunktu metieniem, divus no pieciem tālmetieniem un visus sešus soda metienus. Tāpat latvieša kontā piecas atlēkušās bumbas, trīs bloķēti metieni, divas piespēles, viena kļūda un sešas personīgās piezīmes.

"Knicks" komandā rezultatīvākais ar 30 punktiem bija Karmelo Entonijs, bet 22 punktus pievienoja Robins Lopess. "Jazz" rindās Rodnijs Hūds guva 29 punktus.

"Jazz" basketbolisti pirmajā ceturtdaļā spēlēja diezgan veiksmīgi un aizsardzībā vairākas reizes apturēja "Knicks" uzbrukumu, izvirzoties vadībā ar 14:9. Porziņģis mača pirmajā iznācienā laukumā izcēlās ar divām atlēkušajām bumbām. Pirmās ceturtdaļas izskaņā Jūtas komanda joprojām bija vadībā ar piecu punktu pārsvaru.

Atgriežoties laukumā Porziņģis pieļāva kļūdu, nopelnīja piezīmi un aizmeta garām tālmetienu, bet vēlāk viņš bloķēja divus metienus, trieca bumbu grozā no augšas, trāpīja arī divpunktu metienu atlēcienā. "Knicks" komandas rezultāta deficīts gan īsti nesadila. Pirmā puslaika izskaņā latvietis iemeta vēl tālmetienu, bet "Knicks" bija iedzinējos ar 37:48.

Trešajā ceturtdaļā "Jazz" joprojām nelaida "Knicks" sev klāt, bet Porziņģim bija maz iespēju izpildīt metienus. Viņš piespēlēja Entonijam divpunktu metienā, savāca ceturto atlēkušo bumbu un tika nomainīts. Drīz viņš atgriezās laukumā, ar soda metieniem deficītu samazināja līdz astoņiem punktiem, bet tad nopelnīja ceturto piezīmi un atgriezās uz rezervistu soliņa.

Tikmēr ceturtajā ceturtdaļā Ņujorkas komanda deficītu samazināja līdz pieciem punktiem, mirkli vēlāk Porziņģis iemeta vēl divus soda metienus, panākot 78:81. Četras minūtes pirms pamatlaika beigām latvietis ar tālmetienu atguva savai komandai vadību – 87:86. Mirkli vēlāk viņam piektā piezīme un atgriešanās uz rezervistu soliņa. Porziņģis atgriezās laukumā uz izšķirošajām 15 sekundēm. Viņš iemeta divus soda metienus (99:96), bet tad viņš ļoti neveiksmīgā epizodē nopelnīja piezīmi Gordona Heivorda tālmetienā, kas ļāva "Jazz" gūt trīs punktus ar soda metieniem un ievest spēli pagarinājumā. Latvietim mačs ar to noslēdzās.

Pagarinājumā "Knicks" spēlēja pārliecinošāk par pretiniekiem, ieguva pārsvaru, ko nosargāja līdz beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!