Foto: Sputnik/Scanpix

Par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Zvaigžņu spēles Rietumu konferences komandas kapteini nosaukts Maskavas CSKA uzbrucējs Aleksandrs Radulovs, bet Austrumu konferences vienību vadīs Sergejs Mozjakins no Magņitogorskas "Metallurg".

Zvaigžņu spēles līdzjutēju balsojumā, kurā neviens no Latvijas hokejistiem iebalsots netika, fani izvēlējās komandu sākumsastāvus.

Rietumu konferences sākumsastāvu veidos vārtsargs Aleksejs Murigins (Jaroslavļas "Lokomotiv"), aizsargi Mets Robinsons un Ņikita Zaicevs, kā arī uzbrucēji Radulovs, Iļja Kovaļčuks (Sanktpēterburgas SKA) un Mets Elisons (Minskas "Dinamo"), kurš arī savulaik pārstāvēja KHL Latvijas klubu Rīgas "Dinamo".

Tikmēr Austrumu konferences sākuma sastāvā iekļauti vārtsargs Aleksandrs Salāks (Novosibirskas "Sibirj"), aizsargi Aleksandrs Loginovs (Ufas "Salavat Julajev") un Vladimirs Deņisovs (Čeļabinskas "Traktor"), kā arī uzbrucēji Mozjakins, Līnuss Umarks ("Salavat Julajev") un Vladimirs Sobotka (Omskas "Avangard").

Savukārt konferenču otros virknējumus izraudzījās KHL akreditētie žurnālisti.

Rietumu konferences otrajā virknējumā tika vārtsargs Iļja Sorokins (CSKA), aizsargi Filips Larsens ("Jokerit") un Kems Bārkers (Bratislavas "Slovan"), kā arī uzbrucēji Ņikita Gusevs, Vadims Šipačovs (abi - Sanktpēterburgas SKA) un Daņils Apaļkovs ("Lokomotiv").

Tikmēr latviešu aizsargs Oskars Bārtulis (Vladivostokas "Admiral") kopā ar Habarovskas "Amur" vārtsargu Juhu Metsolu, citu aizsargu Kevinu Dalmenu no Kazahstānas vienības Astanas "Baris" un trim uzbrucējiem Danisu Zaripovu, Janu Kovāržu (abi - Magņitogorskas "Metallurg") un Anatoliju Goliševu (Jekaterinburgas "Avtomobilist") iekļauti Austrumu konferences otrajā sešiniekā.

Savukārt latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, kurš ikdienā pārstāv Pētera Skudras un Ģirta Ankipāna trenēto Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienību, iekļauts Rietumu konferences komandas trešajā virknējumā, kuru izvēlējās līgas vadība. Kopā ar Daugaviņu Rietumu konferences komandas trešajā virknējumā iekļauti aizsargi Milans Jurčina (Zagrebas "Medveščak") un Zijats Paigins ("Soči"), kā arī uzbrucēji Dmitrijs Kagarlickis (Čerepovecas "Severstaļ") un Brendons Kozuns (Helsinku "Jokerit").

Tikmēr Austrumu konferences vienībā iekļuvuši aizsargi Tobiass Viklunds (Toljati "Lada") un Džonatans Blams (Vladivostokas "Admiral"), kā arī uzbrucēji Kirils Kaprizovs (Novokuzņeckas "Metallurg"), Mihails Varnakovs (Kazaņas "Ak Bars") un Naidžels Douss (Astanas "Baris").

KHL Zvaigžņu spēle 23.janvārī risināsies Maskavā.

Pagājušajā gadā līdzjutēju balsojumā uzvarēja Radulovs. Mačā, kurā nepiedalījās neviens Latvijas hokejists, uzvaru ar rezultātu 18:16 guva Austrumu konferences komanda.

Pirmā KHL Zvaigžņu spēle notika Maskavā, Sarkanajā laukumā, otrā tika aizvadīta Minskā, trešā notika Sanktpēterburgā, bet ceturtā - 2012.gadā - Rīgā, kur sacentās Sanda Ozoliņa un Sergeja Fjodorova komandas. Piektajā KHL sezonā Zvaigžņu spēli aizvadīja Čeļabinskā, sestā notika Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā, bet septītā - šogad Sočos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!