Foto: Reuters/Scanpix

Latviešu talantīgais basketbolists Kristaps Porziņģis otrdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē guva 26 punktus, palīdzot viņa pārstāvētajai Ņujorkas "Knicks" uzvarēt tiešo konkurenti uz iekļūšanu izslēgšanas spēlēs Bostonas "Celtics".

"Knicks" savā laukumā ar 120:114 (36:27, 23:22, 26:32, 35:33) uzvarēja "Celtics", izcīnot piekto panākumu pēdējās sešās spēlēs.

Jau vēstīts, Porziņģis pirmdien tika izvirzīts NBA aizvadītās nedēļas labākā spēlētāja godam. Viņš iepriekšējā nedēļā palīdzēja savam klubam izcīnīt trīs uzvaras četros mačos. Latvietis vidēji guva 18 punktus, savāca 8 atlēkušās bumbas un veica 2 blokus. Zīmīgi, ka Porziņģis pirmo reizi nedēļas labākā spēlētāja balvai tika izvirzīts novembra otrajā pusē, tādējādi tagad kļuvis par pirmo latvieti NBA, kurš šādu godu izpelnījies divas reizes.

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadītajās 26 minūtēs un 50 sekundēs realizēja septiņus no deviņiem divpunktu metieniem, trīs no deviņiem tālmetieniem un trīs no četriem soda metieniem, kopā iekrājot 26 punktus un kļūstot par rezultatīvāko spēlētāju savā komandā.

Tāpat latvieša kontā sešas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divas pārtvertas piespēles, divi bloķēti metieni un sešas personīgās piezīmes, kas lika Porziņģim pirmo reizi viņa NBA karjerā spēli beigt priekšlaicīgi.

Otrs rezultatīvākais ņujorkiešu rindās ar 24 punktiem bija Ārons Aflalo, 17 punktus pievienoja Ņujorkas vienības lielākā zvaigzne Karmelo Entonijs, bet ar pirmo sezonas "double-double" izcēlās Deriks Viljamss, kuram 15 punkti un desmit atlēkušās bumbas.

Tikmēr "Celtics" rindās ar 34 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Aizija Tomass, kurš bija rezultatīvākais komandā arī iepriekšējā komandu tikšanās reizē pērnā gada beigās, kad "Knicks" cieta zaudējumu ar 91:100. Tikmēr 21 punktu un astoņas bumbas zem groziem iekrāja Džejs Krouders.

Pirmajā puslaikā pārsvars piederēja mājiniekiem, bet otrajā spēles pusē "Celtics" pamazām mazināja Ņujorkas kluba pārsvaru, līdz dueļa izskaņā vien spraigā cīņā ņujorkieši nosargāja panākumu.

Spēli Porziņģis iesāka ar realizētu soda metienu, bet turpinājumā guva vēl divus punktus, iesākot vienu no veiksmīgākajām ceturtdaļām viņa NBA karjerā. Kopumā latvietis pirmajā ceturksnī guva 16 punktus un izcīnīja četras atlēkušās bumbas, laukumā pavadot visas 12 minūtes. Turpinājumā latvietis sešas minūtes pavadīja uz rezervistu soliņa, bet, iznākot laukumā, Porziņģis izcēlās ar vienu "slam-dunk", diviem realizētiem soda metieniem un divām piezīmēm.

Iesākoties trešajai ceturtdaļai, Porziņģis tika pie diviem punktiem un vēl divām piezīmēm, pēc kā uzreiz tika nomainīts. Laukumā latvietis atgriezās noslēdzošajā spēles nogrieznī. Tā sākumā latvietis guva vēl divus punktus, bet nopelnīja arī piekto piezīmi, liekot treneriem nomainīt Porziņģi pret kādu citu spēlētāju. Tiesa, tā nebija pēdējā reize, kad latvietis iznāca laukumā šajā mačā. Četras minūtes līdz pamatlaika beigām Porziņģis atgriezās spēlē, uzreiz gūstot divus punktus, kas kopā deva jau 26. Taču nepilnu minūti pēc realizētā groza latvietis iekrāja sesto piezīmi, kas nozīmēja spēles priekšlaicīgu beigšanu un došanos uz rezervistu soliņu.

Ar 20 uzvarām 40 spēlēs "Knicks" ieņem devīto vietu Austrumu konferencē, kamēr "Celtics" ar 19 uzvarām 38 mačos ir vienu pozīciju zemāk.

Nākamo spēli "Knicks" aizvadīs turpat Ņujorkā, kad tiksies ar Bruklinas "Nets", bet pēc tam izbraukumā pirmo reizi šosezon tiksies ar Minesotas "Timberwolves".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!