Foto: F64

Pēc Latvijas handbola izlases uzvaras pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra izbraukuma spēlē pret Kipru valstsvienības galvenais treneris Uģis Vikštrems kritiski izteicās gan par spēlētāju sniegumu, gan paškritiski novērtēja arī savu darbu, vēsta Latvijas Handbola federācija.

Atgādinām, ka Latvijas handbolisti izcīnīja trešo uzvaru trijās spēlēs, apspēlējot Kipru ar 28:20, taču otro puslaiku pamanījās pat zaudēt (14:15).

"Varu teikt lakoniski – esmu apmierināts tikai ar spēles rezultātu, bet ne ar parādīto sniegumu laukumā," atzina Vikštrems. "Tas attiecas arī uz pirmo puslaiku, kuru mums vajadzēja uzvarēt ar 19:2 vai sliktākajā gadījumā ar 19:3... Neizmantojām savas simtprocentīgās izdevības un aizsardzībā arī atslābinājāmies. Otrajā puslaikā pirmās septiņas minūtes spēlēja pamatsastāvs, kas neko neizdarīja, bet pēc tam laukumā laidu otro sastāvu, atstājot laukumā Daini [Krištopānu]. Diemžēl arī otrais sastāvs neparādīja to, ko no tā gaidīju."

Komentējot to, kāpēc spēlētājiem neveicies ar trenera doto uzdevumu izpildi, Vikštrems izteicās: "Iemesli var būt dažādi. Iespējams, nebijām pilnībā koncentrējušies un savu lomu nospēlēja psiholoģiskais aspekts, zinot, ka spēlējam pret vājāku pretinieku. Negribu visu novelt uz spēlētājiem – jābūt paškritiskam. Varbūt es viņus pienācīgi nesagatavoju, lai arī pirms spēles daudz runājām par to, ka arī pret šo pretinieku ir attiecīgi jānoskaņojas. Pie tā, ka sniegums laukumā nebija tāds, kā es vēlētos, vainīgi ir visi, ieskaitot trenerus. Mēs visi sēžam vienā laivā!"

Treneris uzsvēra, ka izanalizēs gan gatavošanos šai spēlei, gan pašu spēli, norādot, ka mačs Kiprā bija un ir laba iespēja izvērtēt katram pašam savas kļūdas.

"Domāju, ka otra tāda spēle kā šodien nebūs. Saņēmām mazu pļauku. Tas vairs neatkārtosies," piebilda Vikštrems, liekot noprast, ka svētdien Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā savu līdzjutēju priekšā Latvijas handbolisti demonstrēs pārliecinošu sniegumu visas spēles garumā.

Svētdien, 10.janvārī, Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā Latvija vēlreiz tiksies ar Kipru, bet divas noslēdzošās pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra 3.apakšgrupas spēles aizvadīs 13.janvārī izbraukumā pret Grieķiju un 17.janvārī savā laukumā pret Ukrainu. Šobrīd ar sešiem punktiem Latvija ir grupas līdere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!