Foto: F64
Latvijas junioru izlasēm pasaules kērlinga B grupas čempionātā trešdien bija divu atšķirīgu līmeņu pretinieki. Puiši ar 12:0 sagrāva Honkongas komandu, bet meiteņu izlase ar 1:7 piekāpās sacensību favorītēm no Krievijas, informē Latvijas Kērlinga asociācija.

Zēnu konkurencē Honkongas izlase iepriekš bija piedzīvojušas graujošus zaudējumus un arī spēle pret Latviju nebija izņēmums. Latvijas puiši, izmantojot pēdējā metiena tiesības, pirmajā endā izcīnīja divus punktus, bet spēles turpinājumā neatdeva nevienu endu - 12:0.

Savukārt Latvijas meitenēm pret sacensību favorīti Krieviju neizdevās nospēlēt savu labāko spēli un tika piedzīvots zaudējums 1:7. Jau pirmajā endā pretinieces izcīnīja trīs punktus. Nākamajos divos endos rezultāts jau kļuva diezgan bezcerīgs - 0:6. Goda punktu izdevās izcīnīt ceturtajā endā, bet rezultāta starpību vairs neizdevās samazināt.

Ceturtdien, 7. janvārī, puišiem paredzētas divas sarežģītas spēles - ar Poliju un ar Vāciju. Meiteņu izlase sacentīsies ar Rumāniju.

Vācijas puišu izlase spēlē ļoti pārliecinoši un stabili, ieņemot pirmo vietu apakšgrupā, un noteikti ir vieni no pretendentiem uz iekļūšanu. Savukārt Polijas izlase spēlē nestabili, tomēr spējusi tikt pie trīs uzvarām un ieņem dalītu otro vietu apakšgrupā.

Rumānijas meiteņu izlase piedzīvojusi pārliecinošus zaudējumus līdzšinējās trīs spēlēs. Tiesa, pret spēcīgo Krievijas izlasi izdevās noturēt neizšķirtu līdz par piektā enda beigām, tomēr noslēgumā piedzīvots zaudējums ar 4:9.

Pasaules junioru kērlinga čempionāta B grupas sacensības no 4. līdz 10. janvārim notiek Lohjā, Somijā. Tajā piedalās 21 meiteņu un 24 puišu komanda no 26 valstīm. Katra dzimuma trīs labākās komandas nodrošinās vietu A grupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!