Pret Kipras komandu, kas pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra 3.apakšgrupā ir pastarīte, jāatiecas nopietni un jākoncentrējas ar maksimālu atdevi, pirms ceturtdien gaidāmās izbraukuma spēles atzina Latvijas izlases galvenais treneris Uģis Vikštrems.

"Tas, ka Kipra šobrīd ir pēdējā vietā, neko nenozīmē. Svarīga ir katra spēle. Pret šo komandu jāattiecas ļoti nopietni. Nebūs tā, ka mēs viņus ar vienu roku apspēlēsim. Pret Grieķiju viņi zaudēja tikai ar četriem vārtiem, pret Ukrainu pēc puslaika bija četru vārtu deficīts. Protams, ka spēlēs pret Kipru mēs esam favorīti un nekādas citas domas, kā tikai uzvara, būt nevar. Man personīgi ir vienalga vai uzvaram ar vienu vārtu pārsvaru vai ar pieciem," Latvijas Handbola federācijas preses dienestam atzina Vikštrems. "Šonedēļ mums ir lieliska izdevība sagatavoties izšķirošās nedēļas spēlēm pret Grieķiju un Ukrainu, noslīpēt mūsu spēles rokrakstu. Gan grieķi, gan ukraiņi arī cer vēl uzvarēt grupā, bet mūsu pozīcijas, protams, ir labākas. Tas, ka mums vispirms ir divas spēles pret Kipru, manuprāt, no kalendāra viedokļa ir ideāli."

Treneris uzsvēra, ka lieliska pieredze bija aizvadītā gada nogalē notikušais Rīgas domes kauss, kurā Latvijai konkurenci sastādīja trīs pasaules čempionāta komandas Krievija, Baltkrievija un Ēģipte.

"Laba iespēja saspēlēties bija Rīgas domes kausā, taču nevar aizmirst, ka tur nevarēja palīdzēt viens no mūsu līderiem Aivis Jurdžs. Pat bez viņa komanda nospēlēja ļoti labi, cepuri nost," uzsvēra Vikštrems, vienlaikus norādot, ka Kiprā nāksies iztikt bez Tuminska, Ērmaņa un Veršakova, kas ir nozīmīgi spēlētāji. "Visvairāk sāp sirds par Tuminski, bet ar savainojumiem sportā diemžēl ir jārēķinās."

"Katrai spēlei jākoncentrējas ar 150% atdevi. Jāiet soli pa solim. Šobrīd mums maksimāli jākoncentrējas spēlēm pret Kipru. Nevar tās uztvert ar attieksmi "gan jau kaut kā". Četrās spēlēs divu nedēļu laikā izšķiras ļoti daudz," piebilda treneris.

Tāpat treneris novērtēja fiziskās sagatavotības trenera austrieša Andresa Proellera ieguldīto darbu valstsvienības spēlētājus: "Kopš viņš strādā ar izlasi viennozīmīgi lietas gājušas uz labo pusi. Ne visiem spēlētājiem, bet lielākajai daļai noteikti. Man bijusi saruna ar spēlētājiem, cik svarīgi ir profesionāli pildīt treniņplānus, ko Andijs viņiem sūta."

Pēc pirmajām divām pasaules čempionāta kvalifikācijas spēlēm Latvijas izlase ar divām uzvarām divās spēlēs ieņem pirmo vietu 3. apakšgrupā. 7. janvārī Latvija viesos spēkosies ar Kipru, trīs dienas vēlāk vēlreiz ar kipriešiem spēlēs Valmierā, 13.janvārī aizvadīs izbraukuma spēli pret Grieķiju, bet 17.janvārī noslēgs grupu turnīru ar spēli savu līdzjutēju priekšā pret Ukrainu. Ja Latvijai izdosies izcīnīt pirmo vietu grupā, tad 2016.gada jūnijā būs jāaizvada izšķirošā – play off – kārta, kuras uzvarētājs (divu spēļu summā) kvalificēsies pasaules čempionātam. Tas 2017.gada sākumā notiks Francijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!