Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionātā pirmo reizi ar pretinieku saķērās latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis, kurš uzsvēra, ka vienmēr laukumā mēģina būt aktīvs un agresīvs.

Jau ziņots, ka Porziņģis ar 17 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām palīdzēja Ņujorkas "Knicks" komandai pārspēt Atlantas "Hawks". Šajā mačā Porziņģim vienā no epizodēm bija neliela saķeršanās ar pretinieku komandas aizsargu Kentu Beizmoru.

"Es tāds esmu, tāda ir mana daba. Es nemēģinu būt agresīvāks nekā esmu. Spēles beigās bija saspringta cīņa, un tā dažreiz notiek. Viņš pārkāpa noteikumus, mēs nonācām aci pret aci, bet neko īpašu viens otram nepateicām Bija prieks redzēt, ka komandas biedri mani aizstāvēja," pēc spēles Ziemeļamerikas žurnālistiem sacīja Porziņģis.

"Mēs paveicām labu darbu. Protams, bija kļūdas aizsardzībā, bet mēs cenšamies uzlabot komunikāciju laukumā," par savas komandas sniegumu stāstīja latvietis. "Kopumā mēs nospēlējām labi un spējām pretiniekus apturēt. Mēs vēlamies būt neparocīga komanda pārējiem."

Porziņģis šajā spēlē atkal izcēlās ar "danku" pēc komandas biedra neprecīzā metiena, ar pustālajiem metieniem pēc māņkustībām un "āķa" metienu. Viņš uzsvēra, ka pie šīm spēles sastāvdaļām strādā pietiekami ilgi.

"Tas ir darbs, kas paveikts iepriekšējos gados un aizvadītajā vasarā. Tās lietas, pie kurām strādāju, spēlēs uzreiz nav redzamas. Tās kļūs redzamas vēlāk, un man beidzot izdodas spēlē darīt tās lietas," stāstīja Porziņģis. "Vienmēr mēģinu būt agresīvs cīņās par atlēkušajām bumbām."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!