Foto: AFP/Scanpix

Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" pauž atbalstu Valdim Voinam Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidenta vēlēšanās, informēja klubs.

Voins LBS prezidenta amatā ir kopš 2011. gada, bet janvārī viņš kandidēs uz atkārtotu termiņu.

Lai turpinātu sekmīgu LBS kā valstī vadošās sporta federācijas attīstību un arvien stiprinātu tās konkurētspēju "VEF Rīga" Voinu uzskata par piemērotāko šā amata kandidātu, kurš turklāt ir atzinīgi vērtēts sabiedrības un LBS sadarbības partneru vidū, kā arī augsti motivēts turpināt veikt LBS prezidenta amata pienākumus.

Iesniegumā LBS ģenerālsekretāram Edgaran Šnepam "VEF Rīga" norāda, ka "savā pirmajā termiņā šajā amatā Voina kungs ir atguvis un stiprinājis LBS un basketbola kā sporta veida reputāciju Latvijā un ārvalstīs, uzlabojis LBS administratīvo darbu, profesionālo klubu sacensības kļuvušas arvien prestižākas un skatītājiem pievilcīgākas. Valda Voina vadībā sasniegti nozīmīgi sportiskie panākumi vīriešu valstsvienības (8.vieta 2015.gada Eiropas čemionātā) un jauniešu izlašu līmenī (sudrabs 2014.gada Eiropas kadetu čempionātā un 2013.gada U20 Eiropas čempionātā basketbolā) un šovasar Latvijā izcili sarīkots un sekmīgi kā organizatoriski, tā sportiski un finansiāli aizvadīts Eiropas čempionāta basketbolā grupu turnīrs".

Pēc "VEF Rīga" domām, Voins kā LBS prezidents ir skaidri definējis prioritātes savam darbam šajā amatā gan klubu, gan valstsvienību līmenī, līdz ar to klubs ir pārliecināts – daudzas iestrādes vēl dos rezultātus ilgtermiņā.

LBS Biedru sapulce, kurā būs arī prezidenta vēlēšanas, risināsies 2016.gada 28.janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!