Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Fīniksas "Suns" par dvieļa mešanu komandas galvenajam trenerim Džefam Hornačekam uz divām spēlēm diskvalificējusi vienības spēka uzbrucēju Markīfu Morisu.

Trešdien "Suns" savā laukumā ar 96:104 piekāpās Denveras "Nuggets", bet incidents notika ceturtajā ceturtdaļā, kad Moriss pēc nomaiņas saniknojās uz Hornačeku un meta viņa virzienā dvieli. Moriss šajā mačā 12 minūtēs paspēja gūt sešus punktus.

"Viņš ir nikns, ja netiek spēlēt. Paskatījos statistikā, 12 minūšu laikā, ko viņš pavadīja laukumā, mēs zaudējām 13 punktus, līdz ar to Morisu nomainījām. Viņš uzskata, ka ir labāks. Lai pierāda to," teica Hornačeks.

Moriss izlaidīs sestdienas spēli pret līgas pastarīti Filadelfijas "76ers", kā arī pirmdienas maču pret pērnās sezonas vicečempioni Klīvlendas "Cavaliers".

Markīfs Moriss jau ilgstoši ir neapmierināts ar savu komandu, jo tā vairs nelaiž viņu laukumā starta pieciniekā, kā arī pirms sezonas uz Detroitas "Pistons" aizmainīja viņa dvīņu brāli Markusu.

"Suns" ar 12 uzvarām 31 spēlē ieņem 11.vietu Rietumu konferencē, kamēr līdere ar tikai vienu zaudējumu 28 mačos ir Goldensteitas "Warriors".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!