Foto: AP/Scanpix

Latvijas basketbola klubs "VEF Rīga" parakstījuši līgumu ar 26 gadus veco un 2,08 metrus garo amerikāņu centru Džošu Harelsonu, piesaistot viņu līdz sezonas beigām, vēsta kluba mājas lapa.

Džošs Harelsons savulaik pārstāvējis prestižo Kentuki Universitātes basketbola komandu, kuras sastāvā, sākot no 2008. gada, pavadīja trīs sezonas. Pēc tam viņu NBA drafta otrajā kārtā izvēlējās Ņujorkas "Knicks", bet pēc tam Harelsons šajā līgā pārstāvēja arī Maiami "Heat" un Detroitas "Pistons". Kopumā Harelsons piedalījies 75 spēlēs NBA regulārajā čempionātā, kurās viņam vidēji 11,8 spēlētajās minūtēs 3,5 punkti un 3,0 atlēkušās bumbas.

Tāpat Harelsons savā basketbolista karjerā spēlējis Ķīnā un Puertoriko. Šogad no marta līdz jūnija beigām viņš spēlēja Puertoriko vienībā "Brujos de Guayam". Tās sastāvā viņš piedalījās 44 spēlēs, vidēji 34,0 laukumā pavadītajās minūtēs savācot 11,8 punktus, 8,8 atlēkušās bumbas un 2,1 bloķētu pretinieku metienu.

Jūlijā Harelsons startēja NBA Vasaras līgā Lasvegasā, kur Fīniksas "Suns" rindās septiņās spēlēs vidēji 17,1 minūtē tika pie 8,4 punktiem, 5,1 atlēkušās bumbas un 2,0 rezultatīvām piespēlēm, kā arī 0,7 blokiem. Pirmssezonas periodā Džošs Harelsons mēģināja iekļūt citā NBA klubā Vašingtonas "Wizards", kurā pabija līdz oktobra beigām.

Spēlēšana "VEF Rīga" vienībā Harelsonam būs pirmā pieredze Eiropā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!