Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Paziņoti 2015. gada Rīgas sporta laureāta nominanti, portālu "Delfi" informēja Rīgas dome.

Uz Rīgas labākā sportista titulu kandidē pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš, bokseris Mairis Briedis, vingrotājs Dmitrijs Trefilos, karatists Ruslans Sadikovs, ātrslidotājs Haralds Silovs un sambo cīkstonis Viktors Reško.

Labākās sportistes nominācijā iekļautas vieglatlēte Aneta Kociņa, dambretiste Zoja Golubeva, basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota, tenisiste Jeļena Ostapenko, daiļslidotāja Angelīna Kučvaļska un vieglatlēte Madara Onužāne-Saliņa.

Labākās Rīgas sporta spēļu komandas godam izvirzītas basketbola vienības "TTT Rīga" un "VEF Rīga", kā arī volejbola klubs RTU/ "Robežsardze", bet labākās komandas individuālajos sporta veidos titulam izvirzīti Ralfs Sirmacis/ Artūrs Šimins (autosports), Marts Puniņš. Dana Jākobsone (sporta dejas) un Mārtiņš Pļaviņš/ Haralds Regža (pludmales volejbols). Labākā trenera titulam izvirzīti Jekaterina Platonova (daiļslidošana), Aigars Nerips (basketbols), Jeļena Jakovļeva (teniss), Aigars Birzulis (pludmales volejbols), Genādijs Glazkovs (bokss) un Vasīlijs Čerņigovs (kikbokss).

Tikmēr par gada sporta notikumu Rīgā sacenšas Eiropas U-18 čempionāts pludmales volejbolā, Eiropas čempionāts basketbolā vīriešiem un Eiropas kauss sprinta triatlonā/ Rīgas triatlons.

2015. gada Rīgas sporta laureāta apbalvošanas ceremonija risināsies 11. decembrī, un tās laikā tiks pasniegta arī balva par mūža ieguldījumu, balva uzlecošajai zvaigznei un balva labākajam sportistam ar īpašām vajadzībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!