Foto: AFP/Scanpix
Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs svētdien izcīnīja desmito vietu Vācijā notiekošā Pasaules kausa izcīņas trešā posma 1500 metru distances A divīzijas sacensībās.

Silovs distanci noskrēja minūtē un 46,54 sekundēs, par 2,33 sekundēm atpaliekot no uzvarētāja krieva Denisa Juškova.

Sasniegtais latvietim deva 28 punktus Pasaules kausa kopvērtējumā.

A divīzijas sacensībās startēja kopumā 20 sportisti, kamēr vājāko sportistu B divīzijā piedalījās vēl 27, no kuriem neviens nebija ātrāks par Silovu.

Kā zināms, pirmajā un otrajā Pasaules kausa posmā Silovs izcīnīja attiecīgi 15. un 17.vietu. Ar izcīnītiem 52 punktiem Silovs patlaban ieņem 14.pozīciju Pasaules kausa kopvērtējumā 1500 metru distancē.

Tāpat Silovs otrajā etapā izcīnīja otro vietu B divīzijas sacensībās ar masu startu un nodrošināja iespēju atgriezties starp spēcīgākajiem sportistiem.

Kā zināms, sestdien latvietis izcīnīja sesto vietu 5000 metru distances B divīzijas sacensībās.

Šogad Silovs panācis vienošanos ar jaunu vienību - Nīderlandes izlases sportistes Irēnas Vustas pārstāvošo "Team4Gold" komandu.

Silovs karjeru sāka kā šorttrekists, bet neilgi pirms Vankūveras Olimpiādes pievērsās arī ātrslidošanai un kļuva par pirmo sportistu, kurš vienās olimpiskajās spēlēs startējis abās disciplīnās.

Pēc tam viņš pilnībā pievērsās ātrslidošanai. Soču olimpiskās spēles sportistam gan nebija veiksmīgas, labāko sniegumu demonstrējot 1500 metru distancē, kurā viņš izcīnīja 14.vietu.

Šosezon Pasaules kausa sezonā paredzēti pieci Pasaules kausa posmi, bet sacensību lielais fināls gaidāms nākamā gada martā Nīderlandē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!