Foto: F64
Latviešu basketbolists Andris Biedriņš šobrīd nevar apsolīt, ka kādreiz atkal atgriezīsies laukumā, lai gan pilnībā šādu iespēju viņš nenoliedz, sacīja sportists.

Pašlaik 29 gadus vecais Biedriņš savu pēdējo spēli aizvadīja 2013.gadā, vēl pārstāvot Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Jūtas "Jazz", no kura viņš vēlāk tika atbrīvots, bet kopš tās reizes informācijas par viņa gaitām bijis maz.

"Fiziski uzturu sevi formā. Neko baigi neiespringstot, kondīciju saglabāju - patrenējos trīs četras reizes nedēļā. Tieši basketbolā trenējos mazāk, bet formu zaudējis neesmu," izteicās Biedriņš. "Grūti pateikt, vai vispār esmu nolicis malā basketbolu. Pagaidām nav vēlmes spēlēt. Nezinu, kā būs. Varbūt pēc pusgada vai gada gribēšu spēlēt, bet šobrīd tā nav. Taču pilnībā malā to neesmu nolicis. Tomēr apsolīt, ka vēl kādreiz spēlēšu, nevaru."

"Aģentam teicu, lai mani kādu laiku netraucē. Sacīju viņam, ka tagad gribu atpūsties. Kad būšu gatavs, padošu viņam ziņu. Tad arī skatīšos, kādi būs varianti," uzsvēra Biedriņš.

Latviešu centra uzbrucējs atklāja, ka seko līdzi Latvijas izlasei un arī Kristapam Porziņģim, kurš teicami debitējis NBA.

"Kā tagad kam tādam var nesekot? Ļoti liels prieks par Porziņģi - fantastisks sniegums. Zinu, cik tas ir grūti. Viņš tiešām ļoti labi sevi parāda. Tā tik turēt. Galvenais ir veselība, ar pārējo, domāju, viņam nebūs problēmu," piebilda Biedriņš, kura savulaik pārstāvētā Goldensteitas "Warriors" komanda ir pašreizējā NBA čempione. "Citreiz ar draugiem pajokojam, ka varēju vēl kādus divus gadus tur palikt ilgāk. Bet nē, nekādas nožēlas nav. Tāpat joprojām sekoju līdzi viņu gaitām. Man ir liels prieks, ka viņi ieguva čempionu titulu. Zinu, ko tas nozīmē pilsētai un komandas faniem. Prieks, ka viņi tā pacēlušies - vinnējuši titulu un tagad izcili sākuši sezonu."

Biedriņš klātienē Rīgā noraudzījies arī vienu Latvijas basketbola izlases spēli Eiropas čempionātā.

"Uz vienu spēli biju, vienu no pēdējām - neatceros, kuru. Viņi labi nospēlēja. Tā ir jauna komanda. Domāju, turpmākajos gadus viņiem līmenis tikai celsies. Piekrītu Latvijas izlases galvenajam trenerim Ainaram Bagatskim, ka sliktā formā neesmu. Tomēr neesam savā starpā daudz runājuši. Viņš droši vien respektē manu laiku, ko gribu nedaudz noiet no basketbola. Bagatskis mani līdz ar to netraucē, par to es viņu cienu. Tad jau redzēs, kā būs nākotnē," teica Biedriņš.

Bijušais NBA centra spēlētājs ceturtdien klātienē apmeklēja Rīgas 64.vidusskolā notikušo pasākumu, kur tika atklāta kreklu galerija par godu skolu absolvējušajiem basketbolistiem, tostarp Biedriņam.

"Šajā zālē bijušas labas emocijas - šeit ir ļoti laba aura. Tagad vairāk dzīvoju pa Latviju, cik sanāk, arī uz ASV aizlidoju. Pavadu laiku kopā ar ģimeni," izteicās Biedriņš, kuram ir četrus gadus vecs dēls Emīls. Viņa tēvs jau norādīja, ka sporta veids, ko atvase pamēģinās, būšot basketbols. "Tas, ka mēģināšu viņu laist basketbolā, ir skaidrs."

Ceturtdien tika aizvadīta basketbola spēle starp absolventiem un tagadējo skolas izlasi, taču ne Biedriņš, ne arī Igors un Raimonds Miglinieki tajā nepiedalījās.

"Sākumā mums piedāvāja spēlēt, taču Igors un Raimonds arī ne īpaši gribēja. Domājām, nu, nekas, mierīgi atnāksim smuki saģērbušies, pasēdēsim un paskatīsimies," pauda Biedriņš.

Savā NBA karjerā Biedriņš 516 regulārā čempionāta spēlēs vidēji guvis 6,3 punktus un izcīnījis septiņas atlēkušās bumbas. Goldensteitas "Warriors" komanda latvieti 2004.gadā jauno spēlētāju draftā izvēlējās ar 11.numuru.

NBA karjera Biedriņam aprāvās pērn, kad Jūtas "Jazz" nolēma ar latvieti pārtraukt līgumu. Uz šo klubu viņš tika aizmainīts 2013.gada vasarā.

Biedriņš kļuva par otro NBA spēlējušo latvieti aiz Gundara Vētras, kurš to paveica pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu sākumā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!