Foto: AP/Scanpix

Latvijas talantīgais basketbolists Kristaps Porziņģis bijis nominēto basketbolistu vidū Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) aizvadītās nedēļas labākā spēlētāja balvai, informē līga.

Par NBA Austrumu konferences labāko spēlētāju iepriekšējā nedēļā nosaukts Klīvlendas "Cavaliers" komandu pārstāvošais Lebrons Džeimss. Tikmēr Rietumu konferencē par labāko kļuva čempionvienības Goldensteitas "Warriors" līderis Stīvens Karijs, kurš bija pagājušās sezonas līgas vērtīgākais spēlētājs.

Džeimss palīdzēja savai komandai trīs mačos tikt pie divām uzvarām, vidēji iekrājot 25,3 punktus, 8,7 bumbas zem groziem un 5,7 rezultatīvas piespēles. Basketbolists vidēja realizēja 57,1% metienu no spēles, 60% tālmetienu, bet 87,5% no soda līnijas. Zīmīgi, ka šī ir jau 49.reize, kad Džeimss atzīts par NBA nedēļas labāko spēlētāju.

Tikmēr Karijs iepriekšējā nedēļā palīdzēja savam klubam uzvarēt visās četrās spēlēs, izcīnot jau 15 uzvaras pēc kārtas, tādejādi atkārtojot līgas rekordu. Vidēji spēlētājs guva 30,8 punktus, veica sešas rezultatīvas piespēles, izcīnīja 5,5 atlēkušās bumbas un pārtvēra trīs bumbas. Karijs no spēles trāpīja 50,6% metienu, bet soda metienu precizitāte bija 96%.

Savukārt Porziņģis, kurš bija viens no sešiem Austrumu konferences komandu basketbolistiem, kas nominēti šai balvai, palīdzēja savai pārstāvētajai Ņujorkas "Knicks" komandai izcīnīt uzvaras visās trīs spēlēs. Latvietis vidēji spēlē guva 20 punktus, izcīnīja 10,3 atlēkušās bumbas, kas bija ceturtais labākais rezultāts Austrumu konferencē, kā arī iekrāja trīs bloķētus metienus. Porziņģa kontā 59% realizētu metienu no spēles un 71% trāpītu tālmetienu.

Kā zināms, Porziņģis divās no pēdējām trim spēlēm pārsniedzis 20 gūto punktu robežu, bet viena no pagājušās sezonas NBA pastarītēm "Knicks" svinējusi uzvaras jau četrās spēlēs pēc kārtas. Ar astoņiem panākumiem 14 spēlēs "Knicks" pacēlusies uz Austrumu konferences astoto vietu.

Pirmdien "Knicks" viesos tiksies ar Maiami "Heat" komandu.

"Knicks" Porziņģi izvēlējās šīs vasaras NBA draftā ar ceturto numuru.

Līdz šim pasaules spēcīgākajā basketbola līgā bija spēlējuši tikai divi Latvijas basketbolisti - Andris Biedriņš savas karjeras laikā pārstāvēja Goldensteitas "Warriors" un Jūtas "Jazz". Viņš 516 regulārā čempionāta spēlēs vidēji guva 6,3 punktus un izcīnīja 7,0 atlēkušās bumbas, 2008./2009.gada sezonā vidēji pat gūstot 11,9 punktus un savācot 11,2 atlēkušās bumbas.

Savukārt pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados Gundars Vētra aizvadīja 13 spēles Minesotas "Timberwolves" komandā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!