Foto: F64

Latvijas hokeja izlases galvenā trenera pienākumu izpildītājs Ēriks Miļuns pēc zaudējuma Baltkrievijai "Euro Ice Hockey Challenge" (EIHC) Liepājas turnīra spēlē atzina, ka uzvaru pretiniekiem deva laba spēle vairākumā un agresīvs hokejs.

Kā ziņojām, Latvijas valstsvienība EIHC otrajā spēlē ar 3:4 piekāpās Baltkrievijas komandai, kura pēc divām uzvarām ir kļuvusi par turnīra līderi.

"Apsveicu Baltkrievijas komandu ar uzvaru un treneri ar labi padarītu darbu - redzams, ka komanda ir izpratusi viņa norādes spēlēt agresīvu hokeju, kas baltkrieviem izdevās labāk nekā mums," pēcspēles preses konferencē teica Miļuns. "Īpaši labi viņiem sanāca vairākums, bet nevar teikt arī, ka mūsu spēle "sabruka", vienkārši pretinieki iesita savus "golus"."

Baltkrievijas izlases treneris Deivids Lūiss uzteica Latvijas komandas spēli mača nobeigumā un paslavēja savas komandas spēju noturēt sev labvēlīgu rezultātu. "Trešajā periodā Latvijas izlase izdarīja ļoti spēcīgu spiedienu, un mēs sapratām, ka šī būs "vienu uzvaras vārtu spēle"," saka Lūiss. "Mēs spēli iesākām labi un izdevās atspēlēties, bet beigās - noturēt uzvaru."

Uz jautājumu, kāpēc ātri malā tika nosēdināta ceturtā maiņa, Latvijas izlases treneris atzina, ka šim spēlētāju virknējumam, kurā bija aizsargi Renārs Demiters un Jēkabs Rēdlihs ar uzbrucējiem Vitāliju Hvorostinu, Bruno Zabi un Miku Lipsbergu, neesot paveicies ar spēli skaitliskajā mazākumā. "Šai maiņai nepaveicās ar spēli mazākumā, lai gan bija analizēts un zīmēts, vēlāk viņi ielaida vienu "golu", kas bija mazs lūzums viņu spēlē," norāda treneris. "Redzēju, ka spēles raksturs prasa pāriešanu uz trim maiņām, un tas deva rezultātu. Žēl, ka ceurtajai maiņai sanāca neliels spēles laiks, bet rīt [mačā pret Itāliju] jebkurā gadījumā būs cits sastāvs un viņi spēlēs."

"Ļoti labi sevi parādīja trešā maiņa, arī [debitants] Rihards Marenis; otrā maiņa vakar bija produktīvi, šodien Brahmaiņa noraidījumi izsita no spēles," savu spēlētāju sniegumu analizē Miļuns. "Redzot diendienā, kā strādā Vitālijs Pavlovs, ir tikai laika jautājums, kad viņš kļus par vienu no labākajiem spēka uzbrucējiem, kādu Latvijā nav tik daudz."

Treneris ir apmierināts arī ar šīsdienas vārtsarga Elvja Merzļikina sniegumu, uzsverot, ka šis hokejists vēl tikai veidojas. "Elvis būs no tiem vārtsagriem, kurš Latvijas izlasē būs pie jebkura trenera," paredz Miļuns. "Viņš ir spēris lielu soli uz priekšum ir redzams, ka Šveicē ar viņu ir strādājuši vārtsargu treneri. Šveicē Elvis ir vieglāk iegājis spēlē nekā Latvijas izlasē, tāpēc tāda atšķirība statistikā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!