Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas jaunais šorttrekists Tomass Bakevics piektdien neveiksmīgi iesāka Kanādas pilsētā Toronto notiekošo Pasaules kausa izcīņas otro posmu.

Vispirms 500 metru distances priekšsacīkstēs Bakevics starp pieciem sava skrējiena dalībniekiem palika pēdējais, nespējot uzreiz sasniegt ceturtdaļfinālu. Līdz ar to latvietis par iespēju iekļūt ceturtdaļfinālā cīnīsies gandarījuma kārtā, kas notiks sestdien.

Līdzīgs liktenis Bakevicu piemeklēja 1000 metros, kur viņš savā skrējienā palika piektais, tāpēc tālāk cīnīsies gandarījuma kārtā.

Jau vēstīts, ka pirms nedēļas Monreālā notikušajā Pasaules kausa pirmajā posmā Bakevics palika bez augstiem rezultātiem.

Katrā no Pasaules kausa posmiem risinās sacensības četrās distancēs - ierastajos 500, 1000 un 1500 metros, kā arī vienā no šīm distancēm notiek vēl otrās sacensības. Katrs no sportistiem sacenšas divās distancēs.

Šajā sezonā Pasaules kausa kalendārā plānoti seši etapi.

Kā ziņots, pērn Latvijas labākais šorttreka sportists Roberto Puķītis izcīnīja augsto septīto vietu pasaules čempionāta 1000 metru distancē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!