Foto: F64

Latvijas hokeja izlase nākamo spēli "Euro Ice Hockey Challenge" turnīrā aizvadīs pret Baltkrieviju, un galvenā trenera pienākumu izpildītājs Ēriks Miļuns sagaida, ka šis mačs ar labi zināmo un seno pretinieku būs ļoti skatāms.

Latvijas hokeja izlasei piektdien, 6. novembrī, gaidāma galvenā spēle Liepājā notiekošajā "Euro Ice Hockey Challenge" turnīrā, kad tiksies komandas ar galveno favorītu statusu - Latvija un Baltkrievija. Abām ir pa vienai uzvarai - baltkrievi turnīra pirmajā spēlē ar 1:0 pieveica Itāliju, bet Latvija ar 5:4 - Japānu.

"Baltkrievi ir sen zināmi pretinieki, taču pie pašreizējā trenera korpusa tā vairs nav komanda, kāda bija agrāk. Viņi sen jau vairs nav tipiskie baltkrievu jeb krievu hokeja pārstāvji, bet cik redzam te treniņos un spēlē izteiktu kanādiešu, Ziemeļamerikas hokeju - cenšas segt, spēlēt aktīvi pa visu zonu," norāda Miļuns. " Svarīgi, cik mēs to spēsim izmantot savā labā, cik ātri un pareizi izdosies tikt ārā no savas zonas un mēģināsim likt pretī kaut ko līdzīgu. Domāju, ka spēle būs skatāma, tālāk tad jau redzēs - uzvarēs stiprākie. Saprotam, ka šī būs galvenā turnīra spēle."

Tā kā spēlei pret Baltkrieviju nav pieteikts Kaspars Daugaviņš, komandas kapteiņa pienākumus pildīs aizsargs Oskars Bārtulis, un arī virknējumos līdz ar to ir veiktas izmaiņas. Pirmajā maiņā spēlēs uzbrucējs Vitālijs Pavlovs, otrais virknējums palicis nemainīgs, trešajā maiņā spēlēs Māris Bičevskis - Edgars Kulda - Rihards Marenis. Aizargu trešo ceturto pāri treneri nolēma "sajaukt" - Ēriks Ševčenko spēlēs kopā ar Jāni Andersonu, bet Renārs Demiters ar Jēkabu Rēdlihu.

"Spēlē pret Japānu daudz kas nenotika, kā tika prasīts, pie rezultāta 4:2 pajuka disciplīna. Redzot, ka bijām pārāki, atļāvāmies vaļības, neizmantojām vairākumu, sākās liekas piespēles un nācās ņemt talkā "ugunsdzēšamos aparātus" un glābt situāciju," saka Miļuns. "Veiksmīgi "izvilkām" spēli un pabeidzām to uz pozitīvas nots. No otras puses - ja vakar būtu uzvarējuši ar 9:1, 9:2, kas būtu iespējams, no tā nez vai būtu ieguvums. Galvenais, ka ir uzvara, nevis zaudējums bullīšos vai papildlaikā. Svarīgi, ka spēles pēdējās 22 sekundēs, kad bijām mazākumā, mēs bijām tuvāk vārtu gūšanai nekā pretinieks. Nospēlējām gudri, mobilizēti, kā vajadzēja visu spēli."

"Pirmā spēle mums bija bez īpašas [iepriekšējas] sadarbības un virknējumos, kādos hokejisti spēlē pirmoreiz," norāda treneris. "Pamainījām arī taktisko plānu, kas vēl sarežģī spēli. Grūti uzreiz visu izpildīt, jo katrs hokejists spēlē katrs savā klubā, citā stilā. Objektīvi sarežģījumi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!