Foto: F64

Rīgas "Dinamo" līderi netiks izsaukti uz Latvijas izlasi novembra sākumā Liepājā gaidāmajā Eiropas Izaicinājuma kausa (EIHC) turnīrā, informē Latvijas Hokeja federācija.

Sacensībās bez mājiniekiem piedalīsies arī Baltkrievijas, Itālijas un Japānas hokeja izlases. Turnīru Latvija 5.novembrī iesāks ar maču pret Japānu, pēc tam tiekoties ar Baltkrieviju un Itāliju.

"Uzsvars tiks likts uz hokejistiem, kurus ikdienā redzam mazāk nekā citus," sarunā ar aģentūru LETA norādījis LHF preses sekretārs Māris Gorbunovs. "Uz izlasi aicināsim arī leģionārus ne tikai no KHL, bet arī no citu Eiropas valstu čempionātiem. Pārbaudīsim spēlētājus, kuri izlases redzeslokā nav bijuši bieži. Rīgas "Dinamo" līderi šoreiz netiks izsaukti, bet paredzams, ka būs spēlētāji no kluba ceturtās un piektās maiņas."

Tiesa, Gorbunovs norādīja, ka potenciālo spēlētāju uzvārdi tiks nosaukti tuvākajā laikā, bet ne šobrīd. "Pagaidām vēl nav skaidrības par pilnīgi visiem kandidātiem."

"Euro Ice Hockey Challenge" turnīrs notiks no 5.novembra līdz 7.novembrim, un Latvijas izlases spēles translēs arī Latvijas Televīzijas 7.kanāls. Pie Latvijas izlases stūres būs Ēriks Miļuns un Kārlis Zirnis.

Februārī Latvija EIHC laikā aizvadīs divas pārbaudes spēles ar Kazahstānu, bet pagaidām vēl nav zināma to norises vieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!