Foto: F64
Latvijas tenisisti Jānis un Mārtiņš Podži piektdien cieta zaudējumu Vācijas pilsētā Badzalcdetfurtā notiekošā "Futures" sērijas turnīra dubultspēļu sacensību finālā.

Turnīrā ar trešo numuru izliktie latvieši finālā ar 4-6, 2-6 pārliecinoši piekāpās čehiem Petram Mičnevam un Pavelam Neledlijam.

Iekļūšana finālā Podžiem ļāva tikt pie desmit ATP dubultspēļu ranga punktiem.

Kā zināms, pirmā kārta brāļiem bija brīva, bet ceturtdaļfinālā viņi trešdien ar 6-4, 6-3 uzveica ATP vienspēļu un dubultspēļu rangos neesošos Nīderlandes sportistus Maikelu Borgu un Gijsu Brūveru. Savukārt pusfinālā viņi ar 7-5, 5-7, 10:4 uzveica sacensību favorītus britu Džo Solsberiju un vācieti Pirminu Henli.

Jau vēstīts, ka M.Podžus piektdien cieta zaudējumu šī turnīra vienspēļu sacensību ceturtdaļfinālā. Ar otro numuru izliktais Latvijas sportists ar 6-3, 6-7 (4:7), 0-6 piekāpās ATP ranga 764.numuram Mičnevam.

Otrajā setā M.Podžum bija četras mačbumbas, taču viņš tās neizmantoja.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu M.Podžus nopelnīja divus ATP vienspēļu ranga punktus.

Kā zināms, pirmajā kārtā M.Podžus ar 6-1, 6-4 pārliecinoši pieveica mājinieku Robinu Kernu, kurš rangā atrodams 704.pozīcijā, bet pēc tam ar 2-6, 6-1, 6-3 pieveica kvalifikācijas turnīra veiksminieku vācieti Kristianu Hiršmilleru, kurš ATP rangā atrodams 1012.pozīcijā.

Tikmēr Mārtiņa dvīņubrālis Jānis Podžus otrajā kārtā ar 6-3, 1-6, 6-7 (3:7) ceturtdien piekāpās galvenajam favorītam polim Andrejam Kapasam, kurš ir pasaules 320.rakete.

Arī J.Podžus trešā seta 12.geimā neizmantoja divas mačbumbas.

Par pirmās kārtas pārvarēšanu J.Podžus nopelnīja vienu ATP vienspēļu ranga punktu.

Kā zināms, pirmajā kārtā J.Podžus ar 6-1, 7-5 pārspēja čehu Pavelu Neledliju, kas rangā atrodams 772.pozīcijā, tādējādi pārtraucot četru zaudējumu sēriju.

Latviešu dvīņubrāļi "Futures" turnīros Vācijā spēlē trešo nedēļu pēc kārtas. Iepriekšējās reizes Jānis vienspēlēs allaž bija zaudējis pirmajā kārtā, Mārtiņš reizi ticis līdz ceturtdaļfinālam, bet reizi zaudējis otrajā kārtā, savukārt dubultspēlēs viņi reizi zaudējuši finālā, bet reizi - pusfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!