Foto: F64

Latvijas basketbola tiesnesis Oļegs Latiševs oktobra sākumā tiesās spēli ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba dalību, informē Latvijas Basketbola savienība.

Jau ceturto gadu Eiropas spēcīgākie klubi pirms sezonas sākuma aizvada pārbaudes mačus ar NBA klubiem, un šogad vienu no "NBA Global Games" mačiem uzticēts tiešat arī Latvijas labākajam soģim Latiševam.

"Jā, esmu uzaicināts uz Milānu, kur 6.oktobrī kopā ar diviem NBA tiesnešiem no Amerikas tiesāšu paraugspēli starp Itālijas komandu "Emporio Armani" un NBA klubu Bostonas "Celtics". Neslēpšu, ka gaidīju šādu iespēju un esmu ļoti priecīgs, ka tagad tā ir klāt," LBS mājaslapā citēts Latiševs.

Latiševs jau vairākus gadus ir viens no vadošajiem tiesnešiem Eiropā, un arī nesen notikušajā Eiropas vīriešu basketbola čempionāta finālturnīrā viņam bija uzticēts tiesāt daudzus svarīgus mačus.

"Interesants un labi organizēts. Jau čempionāta pirmajā dienā tiesāju spēli, kas beidzās ar pagarinājumu: Francija – Somija. Pilnas tribīnes, pirmās spēles svaigās emocijas, somiem iespēja uzvarēt mājiniekus... Pēc tāda sākuma turpinājums bija mierīgāks. Organizatoriskā ziņā viss bija visaugstākajā līmenī, ko nevarēja teikt par Lilli," atceras Latiševs.

Abās pusfināla spēlēs, kurās bija daudz emociju un kurās daudzus pārmetumus saņēma soģi, piedalījās arī Latiševs. Pusfinālu starp Serbiju un Lietuvu viņš tiesāja laukumā, bet Francijas un Spānijas duelī Latiševs bija rezerves tiesnesis. "Neapmierinātie atradīsies pēc katras spēles, un emocijas – tas ir normāli. Bet, runājot pēc būtības, Francijas – Spānijas spēli kā rezerves tiesnesis vēroju ļoti uzmanīgi un nevaru apstiprināt franču bažas. Dažas epizodes uz vienu vai otru pusi – jā, droši vien varētu atrast, bet tādas varētu atrast arī spāņi. Tāpat kā Lietuvas – Serbijas spēlē, ko man bija gods tiesāt. Ne jau tiesneši izšķīra šo spēļu iznākumu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!