Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Regbija kluba "Livonia" komanda trešo gadu pēc kārtas uzvarēja Latvijas čempionātā regbijā 7, "Huracan/Livonia" nosargājot pagājušajā gadā iegūto titulu, jo 2013. gadā par čempioni kļuva komanda ar nosaukumu ''Autowelt/Livonia''.

Sestdien, 25. jūlijā, Upesciemā notikušā vienīgā posma finālspēlē "Huracan/Livonia" ar 35:10 uzvarēja savu lielāko konkurentu – regbija kluba "Miesnieki" pirmo komandu "STATS serviss". Spēlē par trešo vietu Šauļu sporta skola ar 19:10 pārspēja "TFS Bulduri". Pusfinālos "STATS serviss" uzvarēja Šauļus ar 26:12 un "Huracan/Livonia" – "TFS Bulduri" ar 38:0. Jāpiebilst, ka Latvijas čempionāts šogad bija atklātais: tajā varēja piedalīties komandas no ārzemēm.

Čempionvienībā spēlēja: Ainārs Bērziņš (komandas kapteinis), Toms Zibolis, Pavels Tulubjevs, Valters Raņķis, Vigo Valdavs, Dāvis Jansons, Kristaps Bērziņš, Dovids Taujansks, Uvis Vasiļenko, Gundars Grieķis un Vītars Blošķis.

Uzvarētāju sastāvā bija arī divi Lietuvas izlases spēlētāji – Taujansks un Blošķis no Eiropā augstākā "Grand Prix" sērijas līmeņa. Viņi jau trešo sezonu spēlē arī "Livonia" komandās, kā arī spēlēja "Garkalne/Livonia" piecpadsmitnieka komandas galvenais treneris Zibolis. Seši šīs komandas latviešu regbisti iepriekšējā nedēļā izlases sastāvā Lisabonā cīnījās Eiropas olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā galvenā trenera Edmunda Ščavinska vadībā..

Desmit komandu turnīrā piekto vietu ieguva "Beverīna/Fēnikss", aiz kuras palika "Hansa Flex/Livonia", "LMT/Eži", Ķekavas novada sporta skola, "Stopiņi" un "Garkalne/Livonia".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!