Foto: Publicitātes foto
Futbola diena 2015 visā Eiropā un tajā skaitā arī Latvijā norisināsies no 7. līdz 13. septembrim, kad ikvienam futbola draugam būs dota iespēja parādīt visai Latvijas sabiedrībai, ka futbols ir brīvi pieejams un atvērts visiem. Šogad Futbola dienas pasākumus uzraudzīs īpašas futbola vēstnešu - Andra Buļa un Dārtas Danevičas - izlases, kas gādās par futbola iekļūšanu ikkatrā pagalmā.

Futbola diena jeb starptautiski dēvēta par "Grassroots Week" ir aktivitāšu kopums, kas ļauj ikvienam pozitīvā gaisotnē baudīt futbolu. Latvijas Futbola federācijas (LFF) mērķis, organizējot Futbola dienu, ir parādīt, ka futbola spēlei pietiek ar futbola bumbu un vēlmi piedalīties. Tieši tāpēc Futbola dienas sauklis ir "Ielaid futbolu savā pagalmā!". Mūsdienās futbols ir viena no spilgtākajām sociālajām parādībām sporta jomā, ar kuru aktīvi nodarbojas vairāki miljoni pasaules iedzīvotāju, bet vairāk nekā viens miljards cilvēku seko līdzi centrālajiem futbola notikumiem.

Jebkurš futbola entuziasts, līdzjutējs, klubs, sporta centrs, pašvaldība, organizācija vai draugu grupa tiek aicināti pievienot savus Futbola dienas 2015 pasākumus savā pilsētā vai novadā interaktīvajā Latvijas futbola kartē, kas atrodama mājaslapā www.futboladiena.lv. Plānotajam pasākumam sevī jāiemieso futbola gars, bet tā izpausmes veidiem nav nekādu ierobežojumu. Tāpat šajā Futbola dienai veltītajā mājaslapā ikvienam būs iespēja aplūkot, kad un kur norisināsies ar futbolu saistīti pasākumi, spēles un citas aktivitātes.

Septembra beigās labāko un saistošāko Futbola dienas pasākumu rīkotāji saņems īpašas balvas. Piemēram, Futbola dienas 2014 labākās idejas un izpildījuma autors devās apmaksātā braucienā uz Latvijas un Nīderlandes nacionālo futbola izlašu spēli Amsterdamā, bet virkne citu izdevušos Futbola dienas pasākumu rīkotāji tika pie bagātīga balvu klāsta no Futbola dienas atbalstītājiem.

Šogad Futbola dienas pasākumu vēstneši būs futbolu mīlošie aktieri Andris Bulis un Dārta Daneviča, kuri laika gaitā ar futbola līdzjutēju palīdzību veidos savas slavenību simboliskās izlases. Futbola dienas vēstneši apmeklēs ieplānotos pasākumus visā Latvijā, tādējādi palīdzot Futbola dienas dalībniekiem sajust šī sporta veida atvērtību un pieejamību.

"Futbols ir globāls fenomens, jo tas ikvienam sniedz iespēju pilnveidot sevi ne tikai kā sportistu, bet arī kā personību - ar futbola palīdzību ir iespējams savai dzīvei pavērt virkni jaunu iespēju. Futbols ir sporta veids, kas miljoniem cilvēku visā pasaulē sniedz emocijas gan kā spēlētājiem, gan kā līdzjutējiem. Ar Futbola dienas palīdzību mēs uzrunājam ikvienu Latvijas iedzīvotāju – baudiet dzīvi, spēlējot futbolu. Sakot "Ielaid futbolu savā pagalmā", gribam vēstīt, ka Tavs futbola pagalms var būt gan viens kvadrātmetrs zāles, gan koridors dzīvoklī vai pat mājas jumts. Futbols ir visur!" šīgada Futbola dienas pasākumu būtību izceļ LFF izpilddirektors Edgars Pukinsks.

Futbola dienas vēstnesis Andris Bulis: "Mana motivācija piedalīties Futbola dienas pasākumos? Mēs nekad nezinām, kurā pagalmā ir nākamais valsts izlases spēlētājs, nekad nezinām, kurā pagalmā atklājas jaunie talanti. Futbols - tā ir spēle, kas apvieno dažādu raksturu, tautību un rasu cilvēkus, kas ir ļoti aktuāla tēma arī Latvijā. Futbols ir visdemokrātiskākā spēle pasaulē, jo viss, kas nepieciešams, lai spēlētu, ir bumba un divi vārti."

Futbola dienas pasākumi Latvijā norisināsies sesto gadu pēc kārtas. Pērn savu dalību Futbola dienas rīkotajos pasākumos apstiprināja vairāk nekā 150 organizācijas no visas Latvijas, bet Futbola dienas pasākumos oficiāli piedalījās vairāk nekā 8000 entuziastu un futbola spēlētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!