Foto: F64

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis, kuru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā izraudzījās Ņujorkas "Knics", izlaidis pāris treniņus, jo iedzīvojies nelielā savainojumā, ESPN pastāstīja sportista vecākais brālis Jānis Porziņģis.

Kristapu Porziņģi nomoka gurna savainojums, kura dēļ 22.jūnijā tika pārtraukts viņa individuālais treniņš ar "Knicks" komandu. Ņujorkas komandai 11.jūlijā sākas Lasvegasas NBA Vasaras līga un pagaidām nav skaidrības, vai latvietis paspēs piedalīties jau pirmajās spēlēs.

"Es tiešām nezinu," sacīja Jānis Porziņģis, kurš ir viens no sava brāļa pārstāvjiem. "Es gribētu sniegt atbildi uz šo jautājumu, bet tiešām nezinu, kad viņš varētu būt pilnībā gatavs spēlēt. To mēs redzēsim."

Jau ziņots, ka Porziņģi "Knicks" draftā izvēlējās ar augsto ceturto numuru, par ko vairāki Ņujorkas basketbola eksperti ir sašutuši, jo viņi uzskata, ka latvietis nespēs jau pirmajā sezonā sniegt taustāmu pienesumu komandai.

Porziņģis kļuvis par plaši apspriestu basketbolistu. Viņš ar otru "Knicks" draftēto spēlētāju Džerianu Grantu piedalījās beisbola komandas Ņujorkas "Mets" spēles atklāšanā, izdarot svinīgo bumbas metienu.

Aizvadītajā sezonā Porziņģis spēlēja Spānijas spēcīgākās līgas (ACB) komandā "Sevilla", kur viņš aizvadīja 34 spēles, vidēji cīņā laukumā pavadot 22 minūtes, kuru laikā guva 10,7 punktus un savāca 4,8 bumbas zem groziem. Savukārt ULEB Eiropas kausā viņš vidēji guva 11,6 punktus un savāca 4,1 bumbu zem groziem, tiekot atzīts par turnīra labāko jauno spēlētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!