Foto: F64

Spēlējot basketbolu, mērķim jābūt nevis nopelnīt lielo naudu, bet "atstāt savas pēdas", šādu viedokli intervijā LNT piektdien pauda 19 gadus jaunais, daudzsološais basketbolists Kristaps Porziņģis.

Jau vēstīts, ka tiek sagaidīts, ka viņš kļūs par ceturto latvieti, kuru kāda NBA komanda izvēlēsies draftā. Turklāt viņam tiek prognozēts augsts numurs, kas nozīmēs arī finansiāli ļoti izdevīgu līgumu.

Tomēr Kristaps Porziņģis uzskata, ka lielā nauda neizmainīs viņu. "Tā nauda - kas tas ir? Tas ir komforts, tas nav nekas cits. Ja tev tas izmaina uzreiz dzīvi, tad ilgi droši vien nespēlēsi basīti. Ja tas nepatīk pa īstam, tā nauda būs, un tev apniks. Jāiet pēc kaut kā cita. Tāda ir mana ideja," savu pozīciju skaidroja Kristaps Porziņģis.

Viņaprāt, ir jāizdomā kādi mērķi, ko vēlies sasniegt, lai atstātu savas pēdas. Un uz šiem mērķiem ir arī jāiet.

Basketblists arī atzina, ka liels atbalsts ir ģimene, kas palīdzēs pieņemt pareizos lēmumus.

Viņa vecākais brālis Jānis Porziņģis raidījumam atklāja, ka Kristapam daudz stāstīts par to, kas jau ir noticis ar citiem spēlētājiem. "Viņš, es domāju, intelektuāli to visu saprot. Jautājums ir, kā ir izjust uz savas ādas. Pašam savas kļūdas būs jāpieļauj. Bet, kā saka, sāpes iedod atmiņu," vērtēja Jānis Porziņģis.

Šonedēļ jaunietis nonāca Latvijas sabiedrības redzeslokā saistībā ar neveiklajiem izteikumiem par latviešu valodu. Viņš par to vairākkārt publiski atvainojies. Bet intervijā, kas notika vēl pirms šiem neveiksmīgajiem izteikumiem, Kristaps Porziņģis atzina, ka Latviju viņam nekas pagaidām nevar aizstāt.


Lai gan viņš Spānijā spēlējis un dzīvojis kopš 15 gadu vecuma un tur jūtoties komfortabli, "mājas vienmēr būs Latvijā", secināja basketbolists.

Kristaps atminējās, ka savulaik sākums Spānijā bija ļoti grūts. "Atbraucu mājās uz Ziemassvētkiem pie ģimenes, mamma izmazgā drēbes, un tik smuki smaržo drēbes! Un es negribu braukt atpakaļ," atmiņās dalījās jaunietis.

Līdz pirmajam treniņam Spānijā bijis bēdīgs un domājis par mājām, taču, sākoties treniņiem, viss aizmirsies. "Paldies Dievam, ka es izturēju to pirmo pusgadu un esmu tur, kur esmu."

Viņš atzina, ka tajā, kāds viņš ir cilvēks un spēlētājs, ļoti daudz ieguldījusi ģimene. "Viņi ir paši galvenie. Nav nekas svarīgāks par ģimeni. Viņi ir ielikuši daudz darba, lai es varētu būt cilvēks, kāds es esmu, un spēlētājs, kāds es esmu. Noteikti esmu ļoti pateicīgs par to, ko viņi izdarījuši manis dēļ," teica Kristaps Porziņģis.

Vaicāts, kad spēlēšana NBA sākusi šķist reāla, Kristaps stāstīja, ka brāļi vienmēr, kaut vai jokojot, teikuši, ka viņam tur būtu jāspēlē. Pats reāli sapratis, ka tas ir iespējams, pēc U-18 čempionāta.

Jānis Porziņģis stāsta, ka sākotnēji ko tādu nevarēja iedomāties. "Nekad nevarējām iedomāties, ka viņš tādā līmenī varētu spēlēt. Kad viņam bija kādi 14-15 gadi, varēju iedomāties: ja spēlēs Eirolīgā, tas būtu vienkārši super. Un tad pagāja vēl laiciņš, un, kad nāca 17-18, tad jau izskatījās pavisam citādāk," atceras Kristapa vecākais brālis.

Intervijā Kristaps Porziņģis ir arī apņēmības pilns pacīnīties basketbola laukumā, nonākot NBA komandas sastāvā, tai skaitā, spēlējot pret pasaules atzinību jau ieguvušiem basketbolistiem.

NBA drafts notiks uzreiz pēc Jāņiem, 25.jūnijā, un Jāņos alu dzert Kristaps neplānojot. Viņš gatavošoties draftam.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!