Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Čehijas hokejisti piektdien Eirotūres spēlē savā laukumā ar 3:2 (0:1, 1:0, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Somijas izlasi, turklāt valsts leģenda Jaromirs Jāgrs apstiprināja piedalīšanos gaidāmajās pasaules meistarsacīkstēs.

Aizvadītajā mačā uzvaru nesošo pēcspēles metienu realizēja Jakubs Vorāčeks un Čehija uzvarēja somus otro reizi trīs dienu laikā, jo trešdien guva panākumu ar 4:1.

Piektdienas spēle bija pirmā, kurā laukumā devās 43 gadus vecais Jāgrs, bet pēc dueļa viņš tika iekļauts 28 spēlētāju paplašinātajā kandidātu sarakstā, kas gatavosies pasaules meistarsacīkstēm mājinieku rindās.

Kā zināms, pērnā gada pasaules čempionāta mačā par trešo vietu Čehija ar 0:3 piekāpās Zviedrijai, bet pēc šīs spēles Jāgrs pavēstīja, ka noslēdz karjeru valstsvienībā.

Vēl vienā Eirotūres mačā piektdien Zviedrija ar 5:4 (4:0, 1:2, 0:2) izbraukumā pieveica Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto pašreizējo pasaules čempioni Krieviju.

Sestdien abas komandas sacentīsies atkārtoti, noslēdzot Eirotūres sezonu.

Pirms noslēdzošā mača pašlaik līdere ar 20 punktiem desmit spēlēs ir Zviedrijas izlase, kurai ar 17 punktiem 11 mačos seko Somija. Čehija ar 16 punktiem 12 mačos ieņem trešo vietu, bet Krievija ar 13 punktiem 11 cīņās ir pēdējā, ceturtajā, pozīcijā.

Kā ziņots, Eirotūres pirmajā posmā - "Karjala" kausa izcīņā - novembrī uzvarēja Zviedrijas izlase, bet pēc tam decembrī Pirmā kanāla kausa izcīņas turnīrā triumfēja Krievija. Savukārt šī gada pirmajos mēnešos komandas atsevišķi aizvada vēl pa četrām spēlēm katra.

Pagājušās sezonas Eirotūres kopvērtējumā uzvarēja Somija, kas bija labākā trijos no četriem posmiem.

Šīs cīņas risinājās arī Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra ietvaros.

Vēl citos EHC mačos piektdien Šveice ar 3:2 (0:0, 0:1, 3:1) pieveica Franciju, divreiz izceļoties Timo Helblingam, Dānija ar 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) uzvarēja Vāciju, vienīgos vārtus gūstot Tomasam Spellingam, bet Baltkrievija ar 5:1 (2:0, 1:1, 2:0) pieveica Norvēģiju, pa divām reizēm izceļoties Sergejam Drozdam un Sergejam Kosticinam, bet Dmitrijam Korobovam savācot trīs rezultatīvas piespēles.

Kā zināms, vēl vienā mačā Latvija ar 5:1 sagrāva Slovākiju, pārtraucot četru zaudējumu sēriju.

EHC turnīru ar attiecīgi 19 un 16 punktiem astoņos mačos noslēgusi Čehija un Somija, bet Latvija ar sešiem punktiem septiņos mačos dala pēdējo vietu starp 12 vienībām ar Norvēģiju.

Pasaules čempionāts no 1. līdz 17.maijam risināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā. Latvija A apakšgrupā tiksies ar Zviedriju, Kanādu, Čehiju, Šveici, Franciju, Vāciju un Austriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!