Foto: Publicitātes foto
Pašreizējā Latvijas čempione sieviešu handbolā - Stopiņu NHK otrdien sasniedza valsts čempionāta pusfinālu.

Ceturtdaļfināla sērijas otrajā mačā Stopiņu NHK vienība savā laukumā ar 30:22 (13:14) pārspēja Salaspils SS vienību, divu spēļu summā triumfējot ar 57:50.

Lai gan mača sākumā, pateicoties trim Elzas Seržantes vārtiem, mājiniecēm izdevās izvirzīties vadībā ar 3:1, visu pirmo puslaiku abas komandas aizvadīja punkts punktā. Tikai otrajā puslaikā Stopiņu komandai izdevās lauzt cīņas gaitu un, kad līdz pamatlaika beigām bija atlikušas nepilnas piecas minūtes, panākt 27:18. Pēcāk Salaspils vienība nespēja atgūties un piedzīvoja neveiksmi.

Uzvarētāju sastāvā 12 vārtus iemeta Ivita Asare, bet septiņus pievienoja Seržante. Savukārt Salaspils komandas rindās ar astoņiem vārtiem izcēlās Renāte Salmane.

NHK vienībai izdevies nodrošināt sev vietu Latvijas čempionāta pusfinālā, kur tā sērijā līdz divām uzvarām tiksies ar regulārā turnīra labāko komandu LSPA.

Tikmēr otrā pusfināla pārī Ludzas "Latgols" handbolistes spēkosies ar Dobeles SS/REIR vienību vai "Skrīveru" komandu. Pirmajā ceturtdaļfināla mačā pārliecinošu uzvaru ar 41:29 izcīnīja dobelnieces.

Izslēgšanas spēļu pusfināliem automātiski kvalificējās regulārā turnīra divas labākās komandas. Tikmēr vienības, kas izcīnīja no trešās līdz sestajai vietai, aizvada ceturtdaļfinālus, kur uzvarētājas tiek noskaidrotas divu spēļu summā. Savukārt pusfinālā, finālā un spēlē par trešo vietu sērija ritēs līdz divām uzvarām.

Kā zināms, pagājušajā sezonā sieviešu turnīrā Stopiņu NHK handbolistes piedzīvoja tikai vienu neveiksmi, kad cieta zaudējumu finālsērijas pirmajā mačā. Pašā sērijā viņas pārspēja "Latgols" komandu ar 2-1, Latvijas čempionātā triumfējot pēc gada pārtraukuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!