Foto: AFP/Scanpix

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns ceturtdien guva, iespējams, smagu traumu ULEB Eirolīgas turnīra otrā posma - "Top 16" sacensību - 12.kārtas mačā, bet viņa pārstāvētā Spānijas komanda Vitorijas "Laboral Kutxa" izbraukumā ar 85:99 (25:20, 18:19, 17:35, 25:25) piekāpās Itālijas vienībai Milānas "EA7 Emporio Armani".

Bertāns maču iesāka savas komandas sākumsastāvā, bet jau ceturtās minūtes ievadā pēc caurgājiena nokrita, turklāt jau kritiena laikā saķēra ceļgalu. Tiek ziņots, ka Bertāns uzreiz nogādāts slimnīcā, bet vietējie mediji prognozē, ka latvieša trauma būs smaga.


Latviešu uzbrucējs jau 2013.gada jūnijā, sezonas pēdējā mačā, pārrāva ceļgala krusteniskās saites. Laukumā viņš atgriezās vien nākamā gada martā.

Ceturtdienas mačā Bertāns paguva nospēlēt trīs minūtes un trīs sekundes, dueli noslēdzot ar diviem efektivitātes koeficienta punktiem.

Mača liktenis izšķīrās trešajā ceturtdaļā. Kaut tās ievadā "Laboral Kutxa" vairākkārt ieguva divu punktu pārsvaru, izskaņā Spānijas vienība jau atradās iedzinējos ar 60:74. Savukārt ceturtajā ceturtdaļā dueļa liktenis vairs nemainījās.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 29 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām bija aizsargs Alesandro Džentile, bet jamaikietis Samardo Semjuelss izcēlās ar 17 punktiem un septiņām bumbām zem groziem.

Zīmīgi, ka šo maču vadīja arī Latvijas tiesnesis Oļegs Latiševs.

Divas kārtas pirms otrā posma beigām "Laboral Kutxa" komanda turpina cīņu par sacensību ceturtdaļfināla sasniegšanu. Citā mačā ceturtdien zaudējumu cieta arī tās galvenā konkurente Stambulas "Anadolu Efes" no Turcijas, kas ar 75:86 (16:17, 19:18, 22:18, 18:33) izbraukumā piekāpās Grieķijas klubam Pireju "Olympiacos".

Līdz ar to pašlaik "Laboral Kutxa" un "Anadolu Efes" komandām ir pa pieciem panākumiem 12 mačos, kas tām F apakšgrupas kopvērtējumā dod ceturto un piekto vietu. Tomēr, ja sacensību noslēgumā abām vienībām būs vienāda uzvaru un zaudējumu attiecība, augstāku vietu ieņems Turcijas klubs.

Pirmās trīs vietas un dalību ceturtdaļfinālā šajā grupā jau garantējušas Stambulas "Fenerbahce Ulker", Maskavas CSKA un "Olympiacos" vienības, bet minimālas izredzes uz ceturto vietu saglabā arī "Anadolu Efes" un latvieša Riharda Kuksika pārstāvētā "Ņižņij Novgorod" komanda, ko trenē Ainars Bagatskis un Artūrs Štālbergs, kurām ir attiecīgi četri un trīs panākumi.

"Ņižņij Novgorod" kārtējā spēlē piektdien uzņems Krievijas superklubu CSKA.

Tikmēr no E grupas pašlaik ceturtdaļfinālam kvalificējušās Spānijas komandas Madrides "Real" un "Barcelona", bet cīņu vēl turpina latvieša Jāņa Blūma pārstāvētā Grieķijas komanda Atēnu "Panathinaikos", kas piektdien viesosies pie grupas pēdējā vietā esošās Stambulas "Galatasaray Liv Hospital" vienības no Turcijas, kurai pirmdien vietējā čempionāta spēlē 18 punktus iemeta Kristaps Valters.

Cerības uz vietu ceturtdaļfinālā jau zaudējusi Kauņas "Žalgiris" vienība no Lietuvas.

Turnīra pirmajā posmā 24 komandas, kas bija sadalītas četrās grupās, aizvadīja divu apļu turnīru, pēc kura tālākām cīņām kvalificējās katras grupas četras labākās vienības. Otrajā posmā 16 komandas dalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam atkal kvalificēsies četras labākās vienības.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam Madridē maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!