Piektdien, 27.februārī, Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā, svinīgā ceremonijā, iededza Latvijas III Ziemas Olimpiādes lāpu. Svinīgu uzrunu klātesošajiem teica Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis, kurš Olimpisko lāpu nodeva Siguldas novada Domes priekšsēdētājam Uģim Mitrevicam.

Pēc Olimpisko riņķu iedegšanas Siguldas pilsētas vidusskolas pirmās sporta klases skolēni - nākamie medaļu kalēji un nākotnes Olimpieši - veica simbolisku lāpas stafeti - gāja Olimpiskās uguns ceļu no dzelzceļa stacijas laukuma līdz novada Kultūras centram.

Latvijas III Ziemas Olimpiādes atklāšanas ceremonija un dalībnieku parāde notiks 6.martā plkst.19.00 Siguldas Svētku laukumā. Kopumā startam Latvijas III Ziemas Olimpiādē ir pieteikušies 556 ziemas sporta veidu pārstāvji no 39 Latvijas novadiem un pilsētām. Tajā skaitā Soču ziemas Olimpisko spēļu sudraba medaļnieki bobslejā Oskars Melbārdis, Daumants Dreiškens un Jānis Strenga, kā arī bronzas medaļnieki kamaniņu sportā Elīza Tīruma, Andris un Juris Šici. Tāpat savu novadu komandās ir pieteikti tādi Olimpieši kā Inārs Kivlenieks (kamaniņu sports), Jēkabs Saulītis un Evita Krievāne (šorttreks), Oskars Ķibermanis un Intars Dambis (bobslejs), Kristaps Zvejnieks (kalnu slēpošana), Jānis Paipals, Madara Līduma, Arvis Liepiņš un Oļegs Maļuhins (distanču slēpošana).

Latvijas III Ziemas Olimpiādes sporta sacensības:

  • Distanču slēpošana: 6. - 8.martā plkst.10.00 Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā;
  • Kalnu slēpošana: 6. - 8.martā plkst.8.45 olimpiskajā centrā "Sigulda";
  • Snovbords: slope style disciplīna Žagarkalnā 6.martā, 7.martā plkst.12.00 olimpiskajā centrā "Sigulda";
  • Kamaniņu sports: 7. - 8.martā plkst.10.00 Bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda";
  • Bobslejs: 14.martā plkst.12.00 Bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda";
  • Šorttreks: 7. - 8.marts, Ventspils, Olimpiskais centrs "Ventspils";
  • Biatlons: 7. - 8.marts, Priekuļi, Cēsu Olimpiskais centrs;
  • Hokejs: 5. - 8.marts, Valmiera, Vidzemes Olimpiskais centrs;
  • Kērlings: 6. - 8.marts, Tukums, Tukuma ledus halle.

Latvijas ziemas Olimpiāde ir augstākā līmeņa kompleksais sporta pasākums Latvijā un, kurā noskaidrojot labākos Latvijas sportistus, piedalīsies pašvaldību komandas. Olimpiāde notiek reizi četros gados. Līdz šim visas Latvijas ziemas Olimpiādes (2005.gadā un 2010.gadā) norisinājušās Siguldā. Jāpiezīmē, ka Latvijas III Ziemas Olimpiādei bija jānotiek pagājušajā gadā, taču ziemai neraksturīgo laika apstākļu dēļ, Olimpiādes sacensības tika pārceltas uz 2015.gadu.

Latvijas II Ziemas Olimpiādē, kas notika 2010.gadā, piedalījās 690 labākie sportisti no 42 pašvaldībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!