Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latviešu ātrslidotājs Haralds Silovs piektdien ieņēma 16.vietu Nīderlandē notiekošā pasaules čempionāta individuālajās distancēs 1500 metru slidojumā.

Distanci Silovs veica minūtē un 47,46 sekundēs, uzvaru izcīnījušajam Krievijas sportistam Denisam Juskovam zaudējot 4,10 sekundes.

Juskovs šajā distancē uzvarēja otrajā pasaules čempionātā pēc kārtas, tuvāko sekotāju Deniju Morisonu no Kanādas apsteidzot par 1,72 sekundēm. Savukārt vēl par 0,07 sekundēm lēnāks bija Koens Verveijs no Nīderlandes.

Pirms tam piektdien risinājās 1000 metru distance dāmām, kurā uzvaru svinēja amerikāniete Britnija Bova, kura pirms diviem gadiem šajā pat distancē guva bronzu.

Tikmēr ceturtdien 3000 metros dāmām čehiete Martina Sāblīkova ieguva jau savā karjerā 11.godalgu pasaules čempionātos, apsteidzot savu ilggadējo konkurenti Irēnu Vustu no Nīderlandes, kura pēc sacensībām žēlojās, ka skrējienu sākusi pārāk ātri. Savukārt 10 000 metros vīriem nepārspēts palika Nīderlandes sportists Jorits Bergsma, kurš tajā labākais bija arī iepriekšējā pasaules čempionātā un Soču olimpiskajās spēlēs.

Sacensības turpināsies līdz svētdienai.

Silovs karjeru sāka kā šorttrekists, bet neilgi pirms Vankūveras Olimpiādes pievērsās arī ātrslidošanai un kļuva par pirmo sportistu, kurš vienās olimpiskajās spēlēs startējis abās disciplīnās.

Pēc tam viņš pilnībā pievērsās ātrslidošanai. Soču olimpiskās spēles sportistam gan nebija veiksmīgas, labāko sniegumu demonstrējot 1500 metru distancē, kurā viņš izcīnīja 14.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!