Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas šorttreka sportists Roberto Puķītis svētdien Vācijā izcīnīja 11.vietu Pasaules kausa izcīņas piektā posma 1500 metru distances otrajās sacensībās.

Iepriekš Puķītim nebija automātiski sasniegt šīs distances pamatsacensību pusfinālu, tāpēc viņam bija jāstartē gandarījuma kārtās. To pirmajā kārtā Latvijas šorttrekists savā skrējienā bija vien sestais, taču pēc sadursmes ar konkurentu, kurš tika diskvalificēts, ieguva tiesības startēt nākamajā kārtā. Tajā viņam izdevās uzvarētu un sasniegt pamatsacensību pusfinālu.

Pusfinālā Puķītis savā skrējienā bija trešais un A finālā neiekļuva, lai gan no tā viņš atpalika aptuveni pussekundi. Latvietim bija jāstartē B finālā, kur viņš ierindojās trešajā pozīcijā, posma kopvērtējumā iegūstot 11.pozīciju.

Tikmēr Roberts Zvejnieks svētdien neveiksmi aizvadīja gandarījuma sacensības 500 metru distancē, jau pirmajā braucienā ierindojoties trešajā vietā un nekvalificējoties nākamajām kārtām. Kopējā ieskaitē Zvejnieks līdz ar to ieņēma 34.vietu.

Jau vēstīts, ka Puķītis sestdien izcīnīja 12.vietu 1000 metru distancē, kamēr Zvejnieks 1500 metru distances pirmajās sacensībās tika klasificēts 36.vietā.

Pašlaik 20 gadus vecais Puķītis pērnajā februārī debitēja olimpiskajās spēlēs, kad Sočos 1500 metru distancē tika līdz pusfinālam un ieņēma 15.vietu. Savukārt vēl pirms tam viņš tika līdz superfinālam Eiropas čempionātā, izcīnot septīto vietu, bet absolūtajā vērtējumā bija devītais.

Šogad Eiropas čempionātā Puķītis bija devītais 1000 metru distancē.

Kopumā šosezon notiks seši Pasaules kausa izcīņas posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!