Foto: AFP/Scanpix
Slovēnijas biatlonists Jakovs Faks svētdien izcīnīja uzvaru Čehijā notikušā Pasaules kausa septītā posma 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās.

Faks uzvaru sev nodrošināja pēc ceturtās šaušanas, kurā gan pieļāva savu vienīgo kļūdu šajās sacensībās. Slovēnim finišā izdevās par 4,4 sekundēm apsteigt vācieti Simonu Šempu, kurš ugunslīnijā kļūdījās vienreiz.

Jau vēstīts, ka Faks sestdien bija labākais sprinta sacensībās uz savu pirmo vietu iedzīšanā nosargāja.

Tikmēr trešais svētdien bija nekļūdīgi šāvušais francūzis Martēns Furkads, kurš no uzvarētāja atpalika par 13,3 sekundēm.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 663 punktiem joprojām ir Furkads, bet no viņa vairs tikai sešus punktus atpaliek Šemps, bet trešais ar 600 punktiem ir krievs Antons Šipuļins, kurš iedzīšanā ieņēma 14.vietu.

Šo posmu izlaida Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs. LETA jau vēstīja, ka viņam pēc starta Eiropas čempionātā konstatēts iekaisis vaigs, tomēr pagaidām tiek uzskatīts, ka viņš varēs piedalīties nākamajā nedēļā gaidāmajā Pasaules kausa posmā.

Sestdien sprintā, kurā uzvarēja Faks, ar līdzīgi vājiem rezultātiem Latviju pārstāvēja Toms Praulītis, Daumants Lūsa un Aleksandrs Patrijuks. Viņi 94 sportistu konkurencē ieņēma attiecīgi 91., 93. un 94.vietu.

Kā zināms, sieviešu konkurencē titulētā Baltkrievijas biatloniste Darja Domračeva svētdien sniegotos un vējainos laika apstākļos izcīnīja uzvaru desmit kilometru iedzīšanas sacensībās.

Domračeva šaušanā pieļāva četras kļūdas, taču pēc pēdējās šaušanas cīņā ar Somijas biatlonisti Kaisu Mekereineni spēja izraut uzvaru, finišā savu konkurenti, kuri ugunslīnijā arī kļūdījās četras reizes, apsteidzot par 6,8 sekundēm.

Domračeva Pasaules kausa posmos izcīnījusi savu 26.uzvaru karjerā.

Tikmēr trešā ar trim kļūdām šaušanā bija sestdien sprinta sacensībās uzvarējusī vāciete Laura Dālmeiere, kura uzvarētājai piekāpās par 14,9 sekundēm

Pasaules kausa kopvērtējuma līderpozīciju ar 750 punktiem joprojām saglabā Mekereinena, bet Domračeva no viņas atpaliek vairs tikai par 27 punktiem. Tikmēr trešā ar 579 punktiem ir ukrainiete Valērija Semerenko, kura svētdien bija devītā.

Jau vēstīts, ka sestdien Latvijas biatloniste Baiba Bendika sestdien ieņēma 82.vietu 7,5 kilometru sprinta distancē, apsteidzot vien divas konkurentes.

Piektdien Krievijas biatlonisti Jana Romanova un Aleksejs Volkovs izcīnīja uzvaru pāru jauktajās sacensībās, kas norisinājās pirmo reizi, bet Norvēģijas sportisti izcīnīja panākumu 2x6 kilometru un 2x7,5 kilometru jauktajā stafetē.

Pasaules kausa sezona līdz martam ilgs deviņos posmos. Martā Somijā risināsies arī pasaules čempionāts.

Šosezon Latvijas biatlona izlasē vairs nav Edgara Piksona, kurš pēc pozitīvām dopinga analīzēm saņēmis divu gadu diskvalifikāciju un noslēdzis karjeru. Savukārt biatlonam šosezon pievērsies pēdējo gadu Latvijas labākais distanču slēpotājs Arvis Liepiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!