Foto: Ekrānšāviņš no video

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Zvaigžņu spēlē svētdien Sočos uzvarēja Austrumu konferences komanda ar kapteini Danisu Zaripovu, kas ar 18:16 (5:6, 7:3, 6:7) pārspēja Rietumu konferences komandu, kuras kapteinis bija Iļja Kovaļčuks.

Šāds rezultāts fiksēts otrajā līgas Zvaigžņu spēlē pēc kārtas, vienīgi pērn tajā uzvarēja Rietumu konferences komanda ar kapteini Kovaļčuku, un līdz ar to tas ir spēles rezultativitātes rekorda atkārtojums. Pēdējo piecu gadu laikā Austrumu konferences pārstāvji šajā mačā uzvarējuši četras reizes.

Par mača labāko spēlētāju kļuva Sergejs Mozjakins no Austrumu konferences komandas, kurš guva sešus vārtus un veica vienu rezultatīva piespēli. Viņš ir līgas Zvaigžņu spēļu rezultatīvākais hokejists ar 16 vārtiem un septiņām piespēlēm.

Vēl pa diviem vārtiem uzvarētāju labā guva Ņikita Gusevs, Sergejs Kosticins un Deniss Paršins, bet Rietumu konferencē četras reizes izcēlās Kovaļčuks, kamēr pa diviem vārtiem iekrāja Sergejs Plotņikovs, Stīvs Mozess un Vojteks Voļskis.

Pirms tam meistarības konkursos pārāki bija Rietumu konferences komandas pārstāvji, kas uzvarēja ar 4:3.

Dažādu savainojumu dēļ šajā spēlē nepiedalījās tādi hokejisti kā Aleksandrs Radulovs, Džonatans Čīčū un Artēmijs Panarins. Neviens Latvijas hokejists komandu sastāvā netika iebalsots.

Latviešu speciālists Harijs Vītoliņš, kurš ikdienā vada Maskavas "Dinamo" komandu, bija iekļauts Rietumu konferences treneru kolektīvā.

Pirmā KHL Zvaigžņu spēle notika Maskavā, Sarkanajā laukumā, otrā tika aizvadīta Minskā, trešā notika Sanktpēterburgā, bet ceturtā 2012.gadā - Rīgā. Savukārt piektajā KHL sezonā Zvaigžņu spēli aizvadīja Čeļabinskā.

Pērn Zvaigžņu spēle norisinājās Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā, turklāt ar vārtu guvumu izcēlās arī Sandis Ozoliņš, palīdzot Rietumu izlasei ar 18:16 pieveikt Austrumu komandu.

Pagājušā gada Zvaigžņu spēlē piedalījās četras ar Latvijas hokeju saistītas personas. Bez Rīgas "Dinamo" pārstāvošajiem Ozoliņa un slovāka Marcela Hosas tobrīdējais Maskavas "Dinamo" galvenais treneris Oļegs Znaroks jau trešo reizi tika izraudzīts par treneri Rietumu konferences komandai, bet cīņu pārraudzīja tiesnesis Eduards Odiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!