Foto: F64

Latviešu speciālists Harijs Vītoliņš, kurš ikdienā vada Maskavas "Dinamo" komandu, iekļauts Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Zvaigžņu spēles Rietumu konferences treneru kolektīvā.

Kopā ar Vītoliņu Rietumu komandu vadīs Dmitrijs Kvartaļnovs no pašreizējās līgas līdervienības Maskavas CSKA.

Savukārt Austrumu konferences komandu Zvaigžņu spēlē uz ledus vedīs Kazaņas "Ak Bars" galvenais treneris Zinetula Biļaļetdinovs un leģendārais Maiks Kīnens no pašreizējās līgas čempiones Magņitogorskas "Metallurg".

Pēc iepriekšējās sezonas bijušais Latvijas izlases kapteinis un galvenais treneris Oļegs Znaroks kļuva par Krievijas valstsvienības galveno treneri, bet Maskavas "Dinamo" komandā viņš pārtapa par konsultantu, galvenā trenera posteni ieņemot viņa ilggadējam palīgam Vītoliņam.

Kā zināms, pagaidām paziņoti divi piecinieki Austrumu un Rietumu konferenču komandu sastāvos, bet tajos nav iekļauts neviens latviešu hokejists.

Pārējo divu maiņu sastāvi tiks noteikti vēlāk.

Šīs sezonas KHL Zvaigžņu spēle norisināsies 25.janvārī Sočos, savā starpā sacenšoties Rietumu un Austrumu konferences komandām.

Pirmā KHL Zvaigžņu spēle notika Maskavā, Sarkanajā laukumā, otrā tika aizvadīta Minskā, trešā notika Sanktpēterburgā, bet ceturtā 2012.gadā - Rīgā. Savukārt piektajā KHL sezonā Zvaigžņu spēli aizvadīja Čeļabinskā.

Pērn Zvaigžņu spēle norisinājās Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā, turklāt ar vārtu guvumu izcēlās arī Sandis Ozoliņš, palīdzot Rietumu izlasei ar 18:16 pieveikt Austrumu komandu.

2014.gada Zvaigžņu spēlē piedalījās četras ar Latvijas hokeju saistītas personas. Bez Rīgas "Dinamo" pārstāvošajiem Ozoliņa un slovāka Marcela Hosas jau trešo reizi par treneri Rietumu konferences komandai tika izraudzīts tobrīdējais Maskavas "Dinamo" galvenais treneris Oļegs Znaroks, bet cīņu pārraudzīja tiesnesis Eduards Odiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!