Foto: Publicitātes foto

Latvijas kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks trešdien, 7.janvārī, Francijas kalnu kūrortā Šamonī triumfējis Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās slalomā, sarūpējot gan otro uzvaru šonedēļ, gan arī sasniedzot personisko punktu rekordu – 10,14 FIS punkti, ziņo Latvijas Slēpošanas savienība.

Latvijas izlases līderis kalnu slēpošanā Kristaps Zvejnieks trešo dienu pēc kārtas veiksmīgi startējis FIS sacensībās slalomā, kas norisinās pazīstamajā Francijas kalnu kūrortā Šamonī. Pirmdien Kristaps svinēja uzvaru, kas viņam bija 10. karjerā, otrdien viņš izcīnīja trešo vietu, bet trešdien trešo dienu pēc kārtas kāpa uz goda pjedestāla un otrreiz uz augstākā pakāpiena, jo divu braucienu summā bija ātrāks par pārējie 132 konkurentiem, kas pārstāvēja Zviedriju, Spāniju, Andoru, Lielbritāniju, Īriju, Beļģiju, Austrāliju, ASV Argentīnu, Jaunzēlandi, Latviju un, protams, arī sacensību vietai tuvumā esošās Alpu valstis.

Pirmajā braucienā Kristaps uzrādīja stabili labāko laiku, vienīgais trasi izbraucot ātrāk par 48 sekundēm – 47,39 sek., un tuvāko konkurentu apsteidza par 0,81 sekundi.

Otrajā braucienā daži konkurenti jau bija krietni tuvāk, vienam pat izdevās trasi veikt ātrāk nekā mūsu kalnu slēpotājam, taču tik un tā Zvejnieka līderpozīcija nevienā brīdī netika apdraudēta un viņš varēja svinēt pārliecinošu uzvaru, divu braucienu summā uzrādot laiku 1:34;93, par 1,16 sekundēm apsteidzot otrās vietas ieguvēju šveicieti Vinsentu Gaspo.

Mūsu kalnu slēpotājs ar šādu rezultātu nopelnīja 10,14 FIS punktus, sasniedzot jaunu karjeras rekordu un iepriekšējo labāko rezultātu uzlabojot par 1,16 punktiem. Ņemot vērā pirmdienas uzvarā iegūtos 13,14 FIS punktus un arī šodien nopelnītos, ir pamats cerībām uz iekļūšanu labāko simtniekā FIS reitingā slalomā nākošajā rangu sarakstā, kas tiks publiskots 29.janvārī.

Ceturtdien, 8.jaunvārī, Kristaps vēlreiz startēs FIS slalomā, piektdien milzu slalomā, bet svētdien plānots starts Pasaules kausa posmā Adelbodenē Šveicē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!