Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien pieļāva septiņas kļūdas šaušanā, Pasaules kausa trešo posmu Slovēnijā noslēdzot ar 54.vietu 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās.

Iedzīšanu Latvijas labākais biatlonists uzsāka, startējot no 51.pozīcijas, ko viņš piektdien ieņēma sprintā. Pirmajā šaušanā Rastorgujevs nepieļāva nevienu kļūdu, kas viņam pirms otrās šaušanas ļāva atrasties 32.pozīcijā. Otrajā šaušanā Latvijas labākais biatlonists pieļāva divas kļūdas, kas viņam lika atkrist par vairākām vietām, turklāt pēc tam viņam nācās slēpot vēl četrus soda apļus, liedzot cerības pacīnīties par augstu vietu. Noslēdzošajā - ceturtajā - šaušanā Rastorgujevs kļūdījās vēl reizi un finišu viņš sasniedza vien 54.pozīcijā.

Tikmēr, demonstrējot lielisku sniegumu un nepieļaujot nevienu kļūdu šaušanā, uzvaru iedzīšanā izcīnīja Ēmils Hegle Svendsens no Norvēģijas, kurš piektdien sprintā bija trešais. Otrajā vietā - 17,8 sekundes aiz uzvarētāja - ar divām kļūdām šaušanā finišēja krievs Antons Šipuļins, kuram sekoja titulētais francūzis Martēns Furkads.

Līdz ar to jau tagad skaidrs, ka Rastorgujevs svētdien gaidāmajās masu starta sacensībās nepiedalīsies.

Jau vēstīts, ka Latvijas labākais biatlonists piektdien desmit kilometru sprinta sacensībās ar trim kļūdām šaušanā ierindojās 51.pozīcijā. Tā bija pirmā reize šosezon, kad viņš netika pie kopvērtējuma punktiem, taču viņam tik un tā izdevās kvalificēties iedzīšanas sacensībām. Savukārt vēl neveiksmīgāk klājās pārējiem diviem Latvijas biatlonistiem - Aleksandrs Patrijuks ar trim kļūdām šaušanā bija 94.vietā, kamēr Rolands Pužulis ar divām kļūdām bija 98.pozīcijā.

Pasaules kausa kopvērtējuma vadībā ar 311 punktiem izvirzījies Svendsens, bet viņam tikai četrus punktus zaudē Furkads. Tikmēr trešais ar 276 punktiem ir Šipuļins.

Savukārt Rastorgujevs ar 82 punktiem pašlaik atrodams 33.pozīcijā.

Iepriekšējās sezonas Pasaules kausa noslēguma kopvērtējumā Rastorgujevs izcīnīja 16.vietu, kas ir Latvijas sportistu trešais visu laiku augstākais panākums. Pasaules kausa sacensībās Rastorgujevs iepriekšējā sezonā astoņās sacensībās iekļuva labāko desmitniekā. Savukārt Soču olimpiskajās spēlēs viņam sekmīgākā bija devītā vieta 12,5 kilometru iedzīšanas distancē.

Tāpat Latvijas pārstāvis pagājušajā sezonā kļuva par Eiropas čempionu individuālajā distancē, bet sprintā izcīnīja bronzu.

Šosezon Rastorgujevs noslēdzis četru gadu sadarbības vienošanos ar "Norvik" banku, kas kļuvusi par viņa ģenerālsponsoru.

Šosezon Latvijas biatlona izlasē vairs nav Edgara Piksona, kurš pēc pozitīvām dopinga analīzēm noslēdzis karjeru.

Pasaules kausa sezona līdz martam ilgs deviņos posmos. Martā Somijā risināsies arī pasaules čempionāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!