Latvijas klubi "Barons"/LDz, "Valmiera" un "Jēkabpils" trešdien tika pie panākumiem Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta spēlēs.

Duelī starp divām Latvijas komandām "Barons"/LDz Mārupes sporta centrā ar 90:75 (13:17, 27:27, 24:17, 26:14) pieveica "Jūrmala"/"Fēnikss" basketbolistus.

Uzvarētājiem ar 22 punktiem un 13 bumbām zem groziem izcēlās Jēkabs Rozītis, 19 punktus pievienoja Lauris Mizis, bet ar 18 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām sevi apliecināja Ernests Kalve.

Tikmēr "Jūrmala"/"Fēnikss" sastāvā pie 22 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām tika Ervīns Jonāts.

Pēdējās piecās turnīra spēlēs "Barons"/LDz vienība tagad guvusi četrus panākumus, tostarp 28.oktobrī izbraukumā ar 90:75 jau tika pārspēta "Jūrmala"/"Fēnikss" komanda.

Tikmēr jūrmalnieki, kas šosezon debitē turnīrā, sezonu bija sākuši ar pieciem zaudējumiem, bet 25.novembrī beidzot tika pie pirmās uzvaras.

Vēl vienā A apakšgrupas mačā trešdien pirmo zaudējumu turnīrā šosezon piedzīvoja Rolanda Freimaņa un Armanda Šķēles pārstāvētā Igaunijas čempionvienība Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas ar 73:83 (15:15, 18:22, 19:21, 21:25) piekāpās citai šīs valsts komandai "Parnu", kuru pārstāv latvietis Sandis Silavs.

Par mača rezultatīvāko spēlētāju ar 23 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm kļuva tieši Silavs.

Savukārt rezultatīvākais "Kalev"/"Cramo" komandā ar 16 punktiem bija Freimanis, kurš arī izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, tiekot pie 22 efektivitātes koeficienta punktiem.

Tikmēr Šķēle cīņai nebija pieteikts.

A grupā "Kalev"/"Cramo" ar sešām uzvarām septiņās spēlēs saglabā pirmo vietu, "Barons"/LDz ar četriem panākumiem ieņem trešo vietu, "Parnu" ar diviem panākumiem ir piektā, bet "Jūrmala"/"Fēnikss" ar vienu uzvaru atrodas pēdējā, sestajā, pozīcijā.

Tikmēr B apakšgrupā "Valmiera" ar 88:71 (21:17, 22:19, 23:18, 22:17) savā laukumā samērā droši uzveica Lietuvas klubu "Prienai".

Uzvarētājiem ar 26 punktiem izcēlās amerikāņu vieglais uzbrucējs Džastins Hērts, viņam ar 14 punktiem piebalsoja Mārtiņš Vīņauds, bet Dāvis Rozītis izcēlās ar 11 punktiem un 15 bumbām zem groziem.

Abu komandu pirmajā tikšanās reizē 22.oktobrī "Valmiera" tika pie panākuma izbraukumā ar 68:66. Tomēr tagad "Prienai" vienība pārtrauca trīs uzvaru sēriju šajā turnīrā.

Kā ziņots, otrdien "Valmiera" papildināja sastāvu ar amerikāni Semu Doveru, kurš pastiprinājis spēka uzbrucēju pozīciju, kā arī lietuviešu saspēles vadītāju Vīteni Čižausku. Līdz ar to pēdējo nedēļu laikā "Valmiera" piesaistījusi uzreiz trīs amerikāņu leģionārus un vienu lietuvieti. Tomēr trešdien vienība pavēstīja, ka pārbaudes laiku nav izturējis amerikāņu aizsargs Bo Spensers.

Citā šīs grupas spēlē Latvijas trešais spēcīgākais klubs "Jēkabpils" izbraukumā ar 76:63 (20:22, 11:11, 17:16, 28:14) pieveica Igaunijas klubu Valgas "Maks ja Moorits", ko vada Varis Krūmiņš, bet pārstāv Reinis Strupovičs, Jurijs Aleksejevs, Kalvis Krūmiņš, Māris Ļaksa un Edgars Krūmiņš.

Uzvarētājiem 15 punktus iemeta lietuvietis Povils Cukins, bet ar 13 punktiem atzīmējās Mikus Sokolovs.

Tikmēr Valgas komandā rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Ļaksa, viņam ar 16 punktiem sekoja Strupovičs, bet Aleksejeva kontā bija desmit punkti un 11 atlēkušās bumbas. Vēl Edgars Krūmiņš guva četrus punktus un izcīnīja desmit bumbas zem groziem, bet Kalvis Krūmiņš palika bez punktiem.

Jēkabpilieši šajā turnīrā vienīgos divus zaudējumus piedzīvojuši pret "Valmieru", bet Valgas klubu iepriekš 22.oktobrī savā laukumā uzvarēja ar 86:65. "Maks ja Moorits" basketbolisti šajā turnīrā bija uzvarējuši iepriekšējās divās cīņās pēc kārtas.

B apakšgrupā tagad līderēm Panevēžu "Lietkabelis", "Valmiera" un "Jēkabpils" ir pa sešām uzvarām astoņās spēlēs, bet "Maks ja Moorits" ar četriem panākumiem deviņās cīņās atrodas piektajā vietā.

Sacensībās šosezon piedalās 22 klubi no piecām valstīm, turnīrā debitējot arī Krievijas vienībai Maskavas "Dinamo".

Līgas vienpadsmitajā sezonā trīs komandas, kas sacenšas Eiropas kausa izcīņā vai Eiropas Izaicinājuma kausā - "Šiauliai", TU/"Rock" un "Ventspils" -, BBL sacensībās iesaistīsies vien izslēgšanas spēlēs, kur būs izliktas ar pirmajiem trim numuriem, bet pārējās 19 komandas sākotnēji sadalītas trijās apakšgrupās.

Pēc divu apļu turnīra katras grupas četras labākās vienības un piektā visu grupu labākā komanda kvalificēsies astotdaļfinālam. Visās izslēgšanas turnīra kārtās, ieskaitot finālā, uzvarētājs tiks noskaidrots sērijās līdz divām uzvarām.

Turnīrā šosezon nepiedalās ne tikai Lietuvas slavenākie klubi Viļņas "Lietuvos rytas" un Kauņas "Žalgiris", bet arī Ķēdaiņu "Ņevežis" komanda, kas debitē ULEB Eirolīgā, un Latvijas vicečempioni "VEF Rīga".

Pirms sezonas Liepājā risinājās "Olybet" BBL kausa izcīņas turnīrs, kurā "Liepāja"/"Triobet" kļuva par otro šajās sacensībās uzvarējušo Latvijas klubu.

Iepriekšējā BBL sezonā "Šiauliai" finālā pieveica citu Lietuvas komandu Prienu "TonyBet", bet no Latvijas komandām vistālāk tika 2013.gada čempione "Ventspils", kas apstājās ceturtdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!