Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs, aizvadot ļoti neveiksmīgu šaušanu, Estersundā notiekošā Pasaules kausa pirmā posma iedzīšanas sacensībās 12,5 kilometru distancē svētdien ierindojās 28.vietā.

Rastorgujevs trasē devās ar 13.numuru, bet pirmajā šaušanā bija nekļūdīgs, kas pirms otrās šaušanas viņam jau ļāva pakāpties uz desmito pozīciju. Tomēr nākamajās divās šaušanās Latvijas sportists pieļāva attiecīgi vienu un trīs kļūdas, kas viņu sākumā atgrūda uz otrā desmitnieka beigām, bet pēc tam jau gandrīz ārā no labāko trīsdesmitnieka. Savukārt ceturtajā šaušanā Rastorgujevs kļūdījās vēl vienu reizi.

Kārtējo uzvaru sacensībās guva iepriekšējo trīs sezonu Pasaules kausa ieguvējs francūzis Martēns Furkads, kurš, neskatoties uz četrām kļūdām, finišā Rastorgujevu apsteidza par divām minūtēm un 28,3 sekundēm.

Tikmēr otrais finišēja Antons Šipuļinš no Krievijas, kurš kļūdījās vienu reizi, piekāpjoties Furkadam par desmit sekundēm.

Savukārt trešais ar divām kļūdām bija norvēģis Ēmils Hegle Svendsens, kurš ar divām kļūdām atpalika vēl par 16,3 sekundēm.

Jau vēstīts, ka Rastorgujevs pēc slimības izārstēšanas, kuras dēļ viņš trešdien nedevās uz starta 20 kilometru individuālajās sacensībās, sestdien izcīnīja 13.vietu desmit kilometru sprintā.

Tikmēr sestdien iedzīšanai neizdevās kvalificēties pārējiem diviem Latvijas biatlonistiem šajā posmā - Rolands Pužulis sprintā ar četrām kļūdām šaušanā bija 91.vietā, kamēr divas pozīcijas zemāk bija Aleksandrs Patrijuks, kurš arī nesašāva četrus mērķus.

Trešdien notikušajā individuālajā distancē Pužulis bija 65.vietā, kamēr Patrijuks - 97.pozīcijā.

Tikmēr desmit kilometru iedzīšanas sacensībās dāmām svētdien uzvaru izcīnīja Somijas biatlona zvaigzne Kaisa Mekereinena. Visām biatlonistēm šaujot neveiksmīgi, Mekereinena četrās šaušanās kļūdījās trīs reizes, finišā par 47,9 sekundēm apsteidzot ukrainieti Valentīnu Semerenko, kura kļūdījās četras reizes.

Savukārt vēl par 0,4 sekundēm lēnāka bija itāliete Doroteja Vīrere, kura arī kļūdījās četras reizes.

Sprintā uzvaru izcīnījušā Norvēģijas sportiste Tīrila Ekhofa šoreiz kļūdījās septiņas reizes, finišējot sestajā pozīcijā.

Latvija sacensībās nebija pārstāvēta, jo Baiba Bendika sestdien notikušajās 7,5 kilometru garajās sprinta sacensībās izstājās pēc smaga kritiena nelīdzenajā trasē, pamatīgi sasitot savu ieroci.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 162 punktiem tagad ir Mekereinena, kurai ar 143 punktiem seko šoreiz ceturto vietu ieņēmusī baltkrievu zvaigzne Darja Domračova.

Savukārt trešā ar 140 punktiem ir Semerenko.

Kā zināms, sezona tika atklāta pagājušajā svētdienā, kad pie uzvaras 2x6 un 2x7,5 kilometru jauktās stafetes sacensībās tika Francija.

Rastorgujevs sezonu atklāja pagājušajā sestdienā ar uzvaru IBU kausa izcīņas pirmā posma sprinta sacensībās.

Iepriekšējās sezonas Pasaules kausa noslēguma kopvērtējumā Rastorgujevs izcīnīja 16.vietu, kas ir Latvijas sportistu trešais visu laiku augstākais panākums. Pasaules kausa sacensībās 26 gadus vecais Rastorgujevs iepriekšējā sezonā astoņās sacensībās iekļuva labāko desmitniekā. Savukārt Soču olimpiskajās spēlēs viņam sekmīgākā bija devītā vieta 12,5 kilometru iedzīšanas distancē.

Tāpat Latvijas pārstāvis pagājušajā sezonā kļuva par Eiropas čempionu individuālajā distancē, bet sprintā izcīnīja bronzu.

Šosezon Rastorgujevs noslēdzis četru gadu sadarbības vienošanos ar "Norvik" banku, kas kļuvusi par viņa ģenerālsponsoru.

Šosezon Latvijas biatlona izlasē vairs nav Edgara Piksona, kurš pēc pozitīvām dopinga analīzēm noslēdzis karjeru.

Pasaules kausa sezona līdz martam ilgs deviņos posmos. Martā Somijā risināsies arī pasaules čempionāts.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!