Foto: AFP/Scanpix
Latvijas jaunā kalnu slēpotāja Agnese Āboltiņa piektdien ierindojās 16.vietā Norvēģijā notikušajās FIS kategorijas sacensībās slalomā.

Aizvadītajās sacensībās pie panākuma tika Beļģijas sportiste Kārena Persina, kamēr Āboltiņa no viņas divu braucienu summā atpalika par 5,35 sekundēm, tiekot pie 62,21 FIS kategorijas punkta.

Jau vēstīts, ka ceturtdien 18 gadus vecā Āboltiņa šajās pašās sacensībās slalomā izcīnīja devīto vietu, tiekot pie 54,29 FIS punktiem, kas ir viņas otrais labākais rezultāts karjerā.

Savu personisko rekordu Āboltiņa martā sasniedza Norvēģijas čempionātā, kad slalomā tika pie 51,76 punktiem. Tāpat divreiz karjeras laikā viņa ir nopelnījusi 55 FIS punktus.

Norvēģijas kūrortā Jeilu slaloma sacensības risinājās arī aizvadītajā nedēļas nogalē, kad Āboltiņa ieņēma 42. un 60.vietu.

Āboltiņa piedalījās arī Soču olimpiskajās spēlēs, izcīnot 31.vietu supergigantā, bet slalomā viņa ierindojās 37.pozīcijā.

Kalnu slēpošanas rangā Āboltiņa pašlaik no latvietēm ir otrajā vietā, zaudējot vienīgi Leldei Gasūnai. Slaloma ieskaitē viņa ar 53,51 FIS punktu atrodas 749.vietā pasaulē, bet nobraucienā, kur ir mazāka konkurence un ir vien nedaudz virs tūkstoša dalībnieču, Āboltiņa ieņem 323.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!