Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vadība netic izskanējušajai informācijai, ka čempionāta novembra labākais vārtsargs Miko Koskinens nav piedalījies spēlē Rīgā rubļa kursa vērtības krituma dēļ.

Kā ceturtdien vēstīja izdevums "Sportbox", Novosibirskas "Sibirj" vienības somu vārtsargs šajā pirmdienā nav piedalījies izbraukuma mačā ar Rīgas "Dinamo" nevis tāpēc, ka gatavojās pāriet uz Sanktpēterburgas SKA komandu, kā tika uzskatīts iepriekš, bet gan tāpēc, ka rubļa vērtības krituma dēļ ievērojami samazinājusies viņa mēnešalga.

Trešdien Koskinens nav vēlējies doties laukumā arī spēlē ar Mitišču "Atlant" komandu, tomēr pēc pārrunām ar vienības vadību savu lēmumu mainījis. Šajās abās cīņās pēdējā laikā sekmīgi spēlējošā "Sibirj" vienība izcīnīja uzvaras.

"Pagaidām sūdzības par valūtas kursa kritumu un tā ietekmi uz algām nav bijušas, tāpēc varam runāt tikai hipotētiski," izteicies KHL viceprezidents Dmitrijs Kurbatovs. "Pirmkārt, bijuši periodi, kad rubļa kurss nevis samazinās, bet palielinās. Tādos brīžos, protams, šāds jautājums neaktualizējās. Tiesiskumam jābūt simetriskam."

"Otrkārt, pastāv vienošanās starp spēlētāju un klubu. Spēlētājs ar klubu var vienoties par algas palielinājumu, un tas var notikt arī valūtas kursa svārstību dēļ, tāpēc līgas iejaukšanās nebūtu nepieciešama. Tomēr, ja šādā veidā ir iespēja pārsniegt algu griestus, esam gatavi apspriest jautājumu," pauda Kurbatovs.

Šosezon 26 gadus vecais Koskinens piedalījies 29 spēlēs, kuru laikā izcīnījis 16 uzvaras, vidēji ielaidis 2,22 ripas un atvairījis 92,1% pretinieku metienu, ka arī trīs mačus nostāvējis "sausā".

Iepriekšējā sezonā Koskinens piedalījās arī KHL Zvaigžņu spēlē.

Ar 32 spēlēs izcīnītiem 55 punktiem "Sibirj" Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem piekto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!