Foto: Reuters/Scanpix
Krievijas naturalizētais korejiešu šorttrekists, Soču olimpisko spēļu čempions Viktors Ans jauno Pasaules kausa sezonu iesācis ar uzvaru un diskvalifikāciju.

Neskatoties uz to, ka 500 metru distancē Soltleiksitijā Ans finišēja pirmais, tiesneši viņa rezultātu anulēja par incidentu, kurā Ans gandrīz izsita no trases ķīniešu sportistu Vu Dacinu.

Bez uzvaras Ans no pirmā Pasaules kausa posma gan neaizbrauca - pirmajā sacensību dienā viņš bija ātrākais 1000 metru distancē.

Pēc Ana diskvalifikācijas par uzvarētāju kļuva mājinieks, amerikānis Džons Henrijs Krīgers. 500 m distancē sieviešu konkurencē uzvarēja ķīniete Kesjina Fana, 1000 metros triumfēja korejieši - Suk-Hī Šima un Ji-Ra Seo, bet Krievijas komanda finišēja pirmā 5000 m stafetē. 3000 m stafetē sievietēm uzvarētājas tika noteiktas ar fotofiniša palīdzību, un pirmā vieta tika piešķirta Korejai.

Pirmajā sacensību dienā notikušajās sacensībās uzvarēja kanādiete Marianna Senželē 1000 metru distancē un korejieši Suk-Hī Šima un Da-Vun Sins 1500 metros.

Latvijas vienīgais pārstāvis šajās sacensībās Roberto Puķītis 1000 metru distancē netika tālāk par priekšskrējieniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!