Foto: Reuters/Scanpix

Nedēļas nogalē Japānā norisinājās zvaigžņotas riteņbraukšanas sacensības "Saitama Criterium", kurās startēja pasaules velo zvaigznes. Dalībnieku vidū bija arī Latvijas izlases riteņbraucējs Gatis Smukulis, kurš otrajā punktu braucienā izcīnīja augsto trešo vietu, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Lai popularizētu šosejas riteņbraukšanu Āzijā, nedēļas nogalē Japānā norisinājās aizraujošas kritērija brauciena sacensības pa Saitamas pilsētas ielām. Japānā startēja virkne pasaules elites šosejas riteņbraukšanas zvaigznes. Viņu vidū bija šī gada "Tour de France" uzvarētājs Vinčenso Nibalī, 2013. gada čempions Kristofers Frūms, kā arī Peters Sagans, Aleksanders Kristofs, Marsels Kitels, Aeno Demarē un citi.

"Katushas" komandas sastāvā dalībnieku vidū bija arī mūsu Gatis Smukulis, kuram, tāpat kā lielākai daļai citu Pro Tour riteņbraucēju, šīs bija sezonas noslēdzošās sacensības. Bez Gata "Katushas" sastāvā startēja arī jau minētais Krisofs, kā arī šī gada pasaules U – 23 čempions Svens Eriks Bistroms un austrietis Marko Hallers.

No sākuma peletons tika sadalīts divās spēkos līdzvērtīgās daļās, aizvadot punktu braucienus (4 apļi, 24 kilometri). Smukulis startēja otrajā braucienā. Smiltenietis sacensības iesāka ļoti aktīvi un izvirzījās brauciena vadībā. Latvietim izdevās izcīnīt skaistu uzvaru pirmajā starpfinišā. Nepārspēts Gatis bija arī otrajā starpfinišā. Trešajā starpfinišā mūsu sportistam piektā vieta un līderpozīcijas kopvērtējumā. Pēdējā starpfinišā punktiem bija dubulta vērtība. Smukulis šeit finišēja ārpus punktiem, tādējādi sev priekšā kopvērtējumā palaida Demāri un Nibalī. Šī gada Latvijas čempionam individuālajā braucienā galarezultātā trešā pozīcija.

Pirmajā braucienā Smukuļa komandas biedrs Kristofs bija otrais. Kulminācijā 64 pasaules elites riteņbraucēji pēc punktu braucienu rezultātiem veica 60 kilometru garu grupas braucienu. Lai priecētu vietējos līdzjutējus, no peletona sākuma daļā atrāvās šī gada "Tour de France" izcilnieki – Nibalī un polis Rafals Majka. Tikmēr izšķirošajos notikumos toni noteica sprinteri. Finiša līniju kā pirmais šķērsoja Marsels Kitels. Viņam sekoja Peters Sagans un Smukuļa komandas biedrs Kristofs. Gatis tikmēr ieņēma 17. vietu.

Otrais punktu brauciens:
1. Arnaud Demare (Francija) "FDJ.fr" 19p
2. Vincenzo Nibali (Itālija) "Astana Pro Team" 17p
3. Gatis Smukulis (Latvija) "Team Katusha" 11p
4. Yusuke Hatanaka (Japāna) "Shimano Racing Team" 6p
5. Alessandro de Marchi (Itālija) "Cannondale" 6p

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!